FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan i talibani počeli pregovore

Autor: vkla
ISLAMABAD, 21. studenoga 2011. (Hina/Reuters) - Pakistanski talibanski pokret, koji se smatra glavnom prijetnjom sigurnosti te zemlje, započeo je mirovne pregovore s vladom, potvrdili su u ponedjeljak za Reuters jedan visoki talibanski dužnosnik i posrednici u pregovorima.

SAD, koji daje milijarde dolara za pakistansku vojsku i posrnulu ekonomiju, neće baš blagonaklono gledati na mirovne pregovore s pokretom Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), koju je proglasio terorističkom skupinom.

"Da, pregovaramo, ali ovo je samo početna faza. Vidjet ćemo hoće li doći do napretka", kazao je talibanski zapovjednik koji je želio ostati neimenovan. Posrednik iz većinskog plemena Paštuna je kazao da su pregovori "vrlo teški", dok pakistanski vojni i vladini dužnosnici nisu bili dostupni za komentar.

Pregovori su usredotočeni na podružje Južnog Waziristana, na afganistanskoj granici, ali bi se mogli proširiti i na druga područja ako dođe do pomaka.

Talibani, bliski Al'Kaidi, imaju nekoliko zahtjeva, uključujući puštanje na slobodu zatvorenika i povlačenje pakistanskih snaga iz Južnog Waziristana.

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙