FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija zadovoljna uhićenjem Gadafijeva sina

Autor: mhaj
MOSKVA , 19. studenog 2011. (Hina/AFP) - Posebni izaslanik ruskog predsjedništva za Afriku Mihail Margelov u subotu je istaknuo da je Rusija zadovoljna što je uhićen Saif al-Islam, sin bivšega libijskog vođe Moamera Gadafija, a francuski dužnosnici pozvali su nove libijske vlasti da se pobrinu da suđenje Al-Islamu bude pravedno.

"Sa zadovoljstvom konstatiramo da nove libijske vlasti nisu prepustile sudbinu Gadafijeva sina Saifa al-Islama masi te da nisu pribjegle prijekoj pravdi", rekao je Margelov za Interfax.

"Optužbe protiv Saifa al-Islama za zločine protiv čovječnosti vrlo su ozbiljne i potrebno je pokrenuti odgovarajući sudski postupak", rekao je Margelov.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je Nacionalno prijelazno vijeće (NCP) na suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom (ICC) te da se pobrine da se Gadafijevu sinu osigura "pošteno suđenje". ICC je krajem lipnja za Al-Islamom raspisao potjernicu zbog zločina protiv čovječnosti te je izvijestio da je obveza libijskih vlasti predati ga sudu.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙