FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Praizvedba "Opasnih veza" večeras u Komediji

Autor: dger
ZAGREB, 18. studenog 2011. (Hina) - Mjuzikl "Opasne veze" autora i dirigenta Veseljka Barešića, nastao po romanu francuskoga književnika Choderlosa de Laclosa iz 18.

stoljeća koji prikazuje okrutne igre zavođenja u visokome društvu, večeras će biti premijerno izveden u zagrebačkom kazalištu "Komedija".

Glavne uloge, Marquise de Mertuil i Vicomtea de Valmontea, u tom melodramatskom trileru koji se odvija uoči jedne od najvećih svjetskih revolucija, povjerene su Mili Elegović i Filipu Juričiću. Uz njih u predstavi glume Vanda Winter, Ana Kraljević, Sanja Marin, Jasna Bilušić, Zoran Pribičević, Dražen Bratulić, Mateja Ivanković te Jan Javiljak i Petar Krešimir Labura.

"Opasne veze" u "Komediji", kako je najavljujući predstavu rekao Barešić, vjerojatno su jedini mjuzikl u svijetu nastao po tom romanu. Djelo je nekoliko puta ekranizirano i postoji njegova suvremena američka operna verzija, ali sada je prvi put ta tema obrađena u formi mjuzikla.

"Opasne veze" režirala je Aida Bukvić, dirigirat će autor mjuzikla Veseljko Barešić, a scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Ivo Knezović. Kostimi su izrađeni po zamisli Mirjane Zagorec, koreografiju i scenski pokret osmislila je Blaženka Kovač Carić, a za mačevalačke vještine glumaca zaslužan je Lovro Buvin.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙