FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: međunarodna logistička i inženjerijska vježba

Autor: tdel
ZAGREB, 11. studenog 2011. (Hina) - Pokaznom vježbom inženjerijskih i logističkih aktivnosti te vožnjom vojnih vozila u terenskim uvjetima i kroz zapreke na vježbalištu "Glavica"' u Požegi završila je danas, međunarodna vojna vježba Multinacionalne integrirane logističke postrojbe - Infrastrukturne inženjerije za logistiku (IEL MILU) 2011., priopćeno je iz MORH-a

Međunarodnoj vojnoj vježbi je, uz 50-tak pripadnika Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH, sudjelovalo 20-tak pripadnika Oružanih snaga Rumunjske i Bugarske te predstavnik Velike Britanije kao zemlje mentora vježbe.

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu general bojnik Mate Ostović, izrazio je zadovoljstvo vježbom te istaknuo kako je riječ o vježbi koja se razvila unutar NATO-a i koja omogućava zemljama NATO-a i Partnerstva za mir da zajedničku grade svoje sposobnosti i operabilnost.

MORH napominje da se sama vježba realizirala kroz tri faze - priprema i upoznavanje sa procedurama, provedba prema zadanom scenariju te prikaz sposobnosti voda za horizontalne konstrukcije kao i prezentacija terenske vožnje na vježbalištu.

IEL MILU uspostavljena je potpisivanjem Mamoranduma o razumijevanju između zemalja sudionika vježbe, a zadaća postrojbe veličine ojačane satnije je osiguranje inženjerijske potpore za logistiku u području operacija te za združeno zapovjedništvo snaga u NATO vođenim operacijama.

"Temeljne sposobnosti postrojbe su izgradnja, popravak, održavanje i zbrinjavanje infrastrukture i postrojenja u potpori logističkim sastavnicama", navodi MORH u priopćenju.

"Vezano uz terenske vožnje, uvježbavanjem zahtjevnih i složenih radnji i postupaka na poligonu terenske vožnje stvaraju se sposobnosti za sigurno i pravilno upravljanje motornim vozilom u svim vremenskim, terenskim a isto tako i taktičkim uvjetima. Sam poligon terenske vožnje na vježbalištu 'Glavica' ima 16 različitih radnih točaka (most, uspon, nagib, stepenaste prepreke, pijesak, zemljani teren, vodena barijera, šumski teren, itd.) a ukupne je dužine 2500 metara", stoji u priopćenju MORH-a.

(Hina) xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙