FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi svjetski kongres gastronomije u Umagu 1. do 4. ožujka

Autor: tmis
ZAGREB, 15. studenog 2011. (Hina) - Prvi svjetski kongres gastronomije-IAGI (International Art of Gastronomy in Istria) s naglaskom na tradicionalnoj i autohtonoj kuhinji održat će se od 1. do 4. ožujka iduće godine u Umagu, a organizatori očekuju više od 400 kuhara iz 20-ak zemalja svijeta i Hrvatske, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Taj prvi međunarodni gastronomski kongres u Hrvatskoj zajednički organiziraju Udruga kuhara Istarske županije, Internacionalna novinsko-nakladnička kuća Robinson iz Zagreba te dvije revije za gastronomiju Svijet hrane i Food Magazine, dok su pokrovitelji ministarstva turizma i poljoprivrede te Istarska županija.

Na kongresu će se uz brojne nacionalne i hrvatsku gastronomiju posebno predstaviti gastronomija Krapinsko-zagorske i Istarske županije, čije su turističke zajednice također dale podršku tom kongresu.

U dijelu predstavljanja svjetskih regionalnih kuhinja pripravljat će se i degustirati jela iz indijske države Utar Prades te iz grčke kuhinje s područja Atene, najavio je direktor kuće Robinson Stjepan Odobašić dodavši da su pri organiziranju kongresa kod svih pozvanih naišli na dobar odaziv.

Među stručnim temama koje će se obrađivati na kongresu bit će i one o gastronomskoj baštini te edukaciji mladih kuhara o novim trendovima svjetske gastronomije.

Istaknuvši da će i taj kongres pridonijeti umaškoj turističkoj ponudi, posebno u predsezoni, gradonačelnik Umaga Vili Basaneze naglasio je da je organizacija tog kongresa kao i brojnih drugih događanja u Umagu rezultat odlične suradnje javnog i privatnog sektora u tom gradu.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙