FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Međunarodni dan tolerancije koncert na Trgu bana Jelačića

Autor: vlar
ZAGREB, 15. studenog 2011. (Hina) - Međunarodni dan tolerancije i Međunarodni dan srednjoškolaca drugu godinu zaredom obilježit će se u Zagrebu 16. studenoga koncertom na Trgu bana Jelačića s ciljem podizanja svijesti mladih i građana o važnosti tolerancije i zajedništva u svakidašnjem životu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport.

Na glazbenoj manifestaciji na središnjem zagrebačkom trgu od 16 do 22 sata nastupit će učenici zagrebačkih srednjih škola (rock bandovi, punk bandovi, galzbene i plesne skupine), ali i već afirmirani rock bandovi Adastra i Otkazani let. U organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Vijeća učenika Grada Zagreba i i Društva za promicanje glazbe "Zvuk svjetlosti", oko dvije tisuće učenika, 18 srednjoškolskih bendova i četiri plesne skupine svojim nastupom poslat će poruke tolerancije, mira i suosjećanja te senzibilizirati javnost za problem nasilja u društvu, rekla je Božica Šimleša, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje.

I ovom prilikom, dodala je, upozorit će se na zabrinjavajući trend sve brutalnijeg nasilja među učenicima, u kojemu sve češće sudjeluju djevojčice.

Učeničkog nasilja ima manje nego prethodnih godina, ali je ono brutalnije i nemilosrdnije, upozorila je te dodala kako se ovakvim glazbeno-edukativnim manifestacijama žele poslati poruke mladima o kvalitetnom provođenju slobodnog vremena uz glazbu, ples i druženje s vršnjacima.

"Međunarodni dan tolerancije i ove će godine biti prilika za prisjećanje na tragično preminulog učenika Grafičke škole Luke Ritza, ali i svih drugih žrtava nasilja, ne samo u Zagrebu nego u cijeloj Hrvatskoj", rekla je Šimleša. U toj nakani, dodala je, sutra će se u zagrebačkoj Gradskoj skupštini dodijeliti nagrade za promicanje tolerancije po jednom učeniku osnovne i srednje škole.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se diljem Europe u spomen na praške srednjoškolsce i studente koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenoga 1939., strijeljani bez suđenja.

(Hina) xvl yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙