FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade Luka Ritz

Autor: mbur
ZAGREB, 31. listopada 2011. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavilo je javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, prema kojemu sve osnovne i srednje škole mogu nominirati učenice i učenike koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje do 15. svibnja 2012.

Nagrada će biti dodijeljena jednom učeniku srednje i jednom osnovne škole u lipnja iduće godine a sastoji se od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1000 kuna mjesečno. Škola koju pohađa nagrađeni učenik dobit će posebno priznanje.

Svrha nagrade je poticanje mladih da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja, senzibiliziranje javnosti, posebice mlađe populacije te njihovih roditelja i nastavnika za prevenciju nasilja te promoviranje pozitivnih uzora i modela ponašanja.

Želja je i da se mladi aktivnije uključe u ovu problematiku, da svu svoju kreativnost i energiju koju imaju unesu u izgradnju boljeg, pravednijeg i humanijeg društva.

"Želja nam je da nagrada Luka Ritz bude znak prepoznavanja onih koji se bore za vrijednosti mira, tolerancije, nenasilja i svega onoga za što se zalažemo promišljajući budućnost našeg društva", navodi se u javnom pozivu .

(Hina) xmb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙