FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaključci godišnjeg sastanka ministara poljoprivrede Jugoistočne Europe

Autor: tper
ZAGREB, 14. studenog 2011. (Hina) - Definiranje budućih smjernica reformi u poljoprivredi i ruralnom razvoju zemalja Jugoistoče Europe, nastavljanje reformskih procesa za priključivanje EU i intenziviranje regionalne suradnje u području poljoprivrede i ruralnog razvoja, neki su od glavnih zaključaka Petog godišnjeg sastanka ministara poljoprivrede Jugoistočne Europe održanog u Makedoniji 11. i 12. studenog, izvijestili su danas iz Ministarstva poljoprivrede.

Također je istaknuta potpuna podrška Stalnoj radnoj skupini za regionalni ruralni razvoj (SWG), kao regionalne inicijative za provođenje strateškog i operativnog plana vezanog za regionalnu suradnju u narednih pet godina,

Sudionici sastanka dogovorili su i intenziviranje razmjene iskustava i pružanje pomoći u procesu pristupanja EU u poljoprivredi i ruralnom razvoju (zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za EU članstvo), navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Istaknuto je i kako je intenziviranje suradnje u Jugoistočnoj Europi u interesu regije, a u cilju provođenja neophodnih reformi u poljoprivredno-prehrambenom i u sektoru ruralnog razvoja u skladu sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom EU.

Dana je i podrška napretku u jačanju regionalne suradnje kroz učinkovito korištenje postojećih inicijativa i instrumenata SWG, osnovanom na suradnji, transparentnosti i komplementarnosti, a kroz implementacije pristupa sveobuhvatnog razvoja pograničnih područja u Jugoistočnoj Europi.

Na ovogodišnjem sastanku Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Makedonije preuzelo je predsjedavajuću funkciju nad SWG-om za 2012. od Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Hrvatske.

(Hina) xpp/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙