FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imena članova tuniske koalicijske vlade za nekoliko dana

Autor: mhaj
TUNIS , 10. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Koalicija osnovana nakon prošlomjesečnih tuniskih izbora u toj zemlji, u predstojećih će nekoliko dana u javnost izaći s imenima članova nove vlade, a na mjestu ministra obrane zadržat će dosadašnjeg ministra Abdelkrima Zbidija, objavili su u četvrtak dužnosnici.

Tunis, u kojemu je počelo Arapsko proljeće, imao je, smatraju promatrači, relativno bezbolan prijelaz na demokraciju, opovrgnuvši na taj način predviđanja da će uspon islamista prouzročiti daljnje sukobe.

U toj je sjevernoafričkoj državi prošli mjesec izabran parlament koji će donijeti nacrt novoga ustava i organizirati nove izbore.

"Imena članova nove vlade bit će objavljena za nekoliko dana, a ne za nekoliko tjedana", kazao je prvi čovjek umjerene islamističke stranke Ennahda, koja je koalirala s dvjema sekularnim strankama. "Načelno smo se složili da će na mjestu ministra obrane ostati dosadašnji ministar Abdelkrim Zbidi."

Tunišani ga poštuju zbog vojne uloge koju je odigrao u očuvanju reda na ulicama tuniskih gradova, stavivši pritom politiku u drugi plan.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙