FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tunis traži uhićenje Arafatove udovice

Autor: bnov
TUNIS, 31. listopada 2011. (Hina/AFP) - Tunisko pravosuđe izdalo je međunarodni uhidbeni nalog protiv Suhe Arafat, udovice bivšeg palestinskog čelnika Jasera Arafata, zbog optužbi za korupciju, navode tuniski mediji.

Prvostupanjski sud u Tunisu izdao je uhidbeni nalog protiv Suhe Arafat, kazao je glasnogovornik ministarstva pravosuđa Kadhem Zin El Abidin, ne navodeći motive takve odluke.

Suha Arafat je telefonom za AFP s Malte opovrgnula sve optužbe za korupciju. "Odbacujem sve optužbe koje se protiv mene iznose u tisku", rekla je Arafat, dodajući da će "njezin odvjetnik tuniskim vlastima pokazati dokumente" koji će je osloboditi krivnje.

Prema tuniskim medijima, udovicu palestinskog čelnika kazneno se goni zbog korupcije u aferi "Međunarodna škola Kartage" koju je osnovala u proljeće 2007. s Leilom Trabelsi, bivšom prvom damom Tunisa, u sjevernom predgrađu Tunisa.

Osnivanje te škole izazvalo je zatvaranje ugledne ustanove, škole Louis Pasteur-Bouebdeli.

Prema tuniskom tisku, neslaganje između Leile Ben Ali i Suhe Arafat je ubrzo došlo na vidjelo.

Tuniski predsjednik Zin El-Abidin Ben Ali 14. kolovoza 2007. oduzeo je Suhi Arafat tunisko državljanstvo, dobiveno u rujnu 2006. Ona je tada napustila Tunis i otišla na Maltu.

(Hina) xbnš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙