FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ADAC: Hrvatska na trećem mjestu za putovanje na odmor autom

Autor: tmis
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Njemački auto klub ADAC svrstao je Hrvatsku na treće mjesto za putovanje na odmor osobnim automobilom u 2012. iza prve Njemačke i Italije, izvijestili su danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) slijedom najnovije analize ADAC-a objavljene ovih dana.

Prema toj analizi na ljestvici omiljenih kamping odredišta njemačkih kampista nema velikih promjena u odnosu na prijašnje analize te im Njemačka ostaje odredište broj jedan, koju slijedi Italija i Hrvatska, dok je Francuska na četvrtom mjestu.

Među regijama u Europi, a u sklopu iste analize, navodi se da je za Nijemce najpopularnija regija za kampiranje bila ove godine Istra, za koju ADAC bilježi i najviše upita svojih članova, i koja je u odnosu na prošlogodišnju analizu svoju prednost povećala za 0,6 posto.

Nakon Istre najtraženije regije u ovoj godini bile su Oberbayern, Suedtirol te Gardasee.

Ističući kako je ta analiza ADAC-a još jedna potvrda odličnih rezultata hrvatskog turizma u ovoj godini s njemačkog tržišta, direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić dodaje kako je to posebno važno za Istru jer se pokazalo da je među najtraženijim europskim regijama za kampiranje.

ADAC tu svoju analizu i procjene za iduću godinu temelji na uzorku od 1,7 milijuna upita svojih članova o odabiru najboljih ruta do željenog odredišta.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙