FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za prodaju Bon Reposa dvije ponude i jedno pismo namjere

Autor: nper
KORČULA, 3. studenog 2011. (Hina) - Za kupnju turističkog naselja Bon Repos, koje je u sastavu HTP-a Korčula, pristigle su dvije ponude - slovenske tvrtke Relax turizam d.o.o., te samoborske tvrtke Samoborka, dok je pismo namjere poslao Mate Matko Rebić, podaci su s današnjeg javnog otvaranja ponuda.

To je četvrti natječaj za prodaju turističkog naselja Bon Repos, početna cijena iz natječaja je 85,5 milijuna kuna, ali i slovenska i hrvatska tvrtka nude nižu cijenu od te, dok je spremnost za plaćanje te cijene u svom pismu namjere iskazao Mate Matko Rebić.

Prema podacima pročitanim iz ponuda, slovenski Relax turizam za kupnju Bon Reposa nudi 71 milijun kuna, a Samoborska 70 milijuna kuna.

Obje tvrtke zainteresirane su i za autokamp Kalac, koji se nalazi tik uz hotelski kompleks, slovenska tvrtka nudi dodatnih četiri milijuna kuna za 20 godina korištenja auto kampa, a i Samoborka dodatno nudi četiri milijuna kuna za kamp kojeg bi, ovisno o ugovoru, koristili 15 do 20 godina.

Mate Matko Rebić putem e-maila je uputio pismo namjere u kojem izražava spremnost za kupnju po cijeni od 85,5 milijuna kuna.

Hoće li ovaj četvrti javni natječaj biti konačan i hoće li turističko naselje Bon Repos biti i prodano znat će se nakon sjednice Nadzornog odbora HTP Korčula.

Dioničari HTP-a Korčula su početkom ožujka prošle godine donijeli odluku o prodaji turističkog naselja Bon Repos, a tada je istaknuto i da se odluka donosi u cilju rekonstruiranja i financijske konsolidacije društva.

No, u dosadašnja tri natječaja taj hotelsko-apartmanski kompleks sa 350 smještajnih jedinica, od kojih je 257 soba i 92 apartmana, s ukupno 830 kreveta, sa tri restorana, otvorenim bazenom, dva teniska igrališta, nije prodan.

U prvom natječaju cijena je bila 124,5 milijuna kuna, u drugom je cijena smanjena na 110 milijuna kuna, u trećem na 95 milijuna kuna, a u četvrtom na 85,5 milijuna kuna.

HTP Korčula još ima četiri hotela visoke kategorije: Marko Polo, Liburna, Park i Korčula, autokamp Kalac, dva restorana, bistroa.

(Hina) xnper ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙