FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND: apel za poboljšanjem položaja znanosti u javnosti

Autor: tmar
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - U povodu Svjetskog dana znanosti, 10. studenoga, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) uputilo je danas čestitke i javni apel za sustavnim poboljšanjem položaja znanosti u javnosti, nakon kojeg očekuje okupljanje i dogovor svih zainteresiranih strana.

Na jučer održanoj tribini u punoj dvorani Novinarskog doma usvojen je tekst apela koji traži da se svi relevantni činitelji – znanstvenici, znanstvene vlasti, mediji, sustav obrazovanja i udruge – slože oko okvirno predloženih mjera koje će omogućiti sustavnu brigu o znanosti u medijima.

Pored velikog broja znanstvenika i novinara, apel su podržali istaknuti predstavnici vlasti i znanstvenih ustanova poput ministra Radovana Fuchsa, riječkog rektora Pere Lučina, predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Zvonimira Kusića, ravnatelja Instituta za fiziku Petra Pervana i drugih, navodi se u priopćenju HND-a.

Apel je uslijedio nakon okruglog stola Mediji i znanost održanog prošle godine i istoimenog zbornika koji je također sinoć predstavljen u Novinarskom domu.

HND time pokreće svoj dio odgovornosti na pitanju javnog položaja znanosti, te će nastaviti okupljati zainteresirane na ovom pitanju, i na temelju apela potaknuti operativne dogovore nakon postizbornog formiranja vlasti, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xmt yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙