FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od 5. do 7. studenoga

Autor: vlar
ZAGREB, 4. studenoga 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za razdoblje od subote, 5. studenoga do ponedjeljka, 7. studenoga:

Subota, 5. studenoga:

---------------------------

DUBROVNIK - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednik HNS-a Radimir Čačić posjetit će Dubrovnik. U 10,30 sati prošetat će Stradunom do kina "Sloboda" (Luža, Dubrovnik) gdje će se u 11 sati održati skup Kukuriku koalicije. Uz predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, na skupu će sudjelovati predsjednik HNS-a Radimir Čačić, koordinator 10. izborne jedinice Arsen Bauk te gospodarski strateg Kukuriku koalicije Branko Grčić.

ZAGREB - Svečana praizvedba predstave "Hrvatska Antigona" Miroslava Međimorca u režiji Zorana Mužića. U ulozi Antigone nastupit će Nela Kocsis, a u ostalim ulogama nastupit će Vlatko Dulić, Mladen Vulić, Aleksandar Bogdanović, Davor Svedružić i Tara Rosandić. Glazbu je skladao Arsen Dedić, scenograf je Miljenko Sekulić, a kostimografkinja Danica Dedijer (20 sati, Histrionski dom, Ilica 90).

OSIJEK - U osječkom HNK-u premijera opere "Nabucco" Giuseppea Verdija u režiji Petra Selema. U ulozi Nabucca, kralja babilonskog, nastupit će Carmelo Corrado Caruso. Abigaille, Nabuccova kći, bit će Gabriella Morigi, a u ostalim ulogama nastupit će Damir Fatović, Ivica Čikeš, Damir Baković i drugi. Scenograf je Božidar Rašica (20 sati, Hrvatsko narodno kazalište).

OPATIJA - U sklopu 48. Glazbene tribine Opatija održat će se promocija notnih i diskografskih izdanja diskografske tvrtke Cantus (17 sati, Aperitiv bar Hotela Imperijal, M. Tita 124).

Nedjelja, 6. studenoga:

------------------------------

RIJEKA/ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović pridružit će se u Rijeci svečanosti proslave Kurban-bajrama i prisutnima uputiti prigodnu bajramsku čestitku (7,50 sati, Islamski centar Rijeka, Ante Mandića b.b.). Poslijepodne predsjednik Josipović će se u Zagrebu u Islamskom centru, susresti s muftijom Ševkom ef. Omerbašićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, i suradnicima (18,15 sati, Islamski centar Zagreb, Gavellina 40).

ZAGREB - U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) održat će se dvije svečane promocije doktora znanosti Sveučilišta u Zagrebu, tijekom kojih će rektor Aleksa Bjeliš promovirati novih 369 doktora znanosti, odnosno 182 doktora znanosti na prvoj svečanosti u 10 sati, te njih 187 tijekom druge svečane promocije u 14 sati. Uz rektora Bjeliša, prorektore, dekane i prodekane te bivše rektore Sveučilišta u Zagrebu, očekuje se da će svečanoj promociji nazočiti ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs, osobni izaslanik predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Boris Cota, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Biserka Buconjić, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport (10 i 14 sati, HNK).

ZAGREB - Koncert Ive Pogorelića i Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka. Na programu su Prvi koncert za klavir i orkestar u b-molu op. 23 Petra Iljiča Čajkovskog i Drugu simfoniju u e-molu op. 27 Sergeja Rahmanjinova. (19,30 sati, KD Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4).

Ponedjeljak, 7. studenoga:

----------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će izaslanstvo 116. brigade Hrvatske vojske iz Metkovića. Predviđeno je predsjednikovo obraćanje (10,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader trebao bi se pojaviti pred optužnim vijećem zagrebačkoga Županijskog suda koje će odlučivati o osnovanosti druge USKOK-ove optužnice koja ga tereti za primanje 10 milijuna eura mita od predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini toj mađarskoj naftnoj kompaniji. Sjednica optužnog vijeća zatvorena je za javnost, a na njoj bi se Sanader trebao očitovati o optužbi da je zlorabio premijerski položaj i primio mito od čelnika MOL-a (8,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Sjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, na čijem je dnevnom redu rasprava o odobrenjima za pokretanje kaznenog postupka protiv saborskih zastupnika Ivana Čehoka i Gorana Beusa Richembergha (13 sati, Hrvatski sabor, dv. Stjepana Radića (133/I), Trg sv. Marka 6).

VARAŽDIN - Konferencija za novinare o primopredaji vlasti u Varaždinu nakon održanih prijevremenih izbora za gradonačelnika. O postupku primopredaje vlasti na konferenciji će govoriti Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina, i Zlatko Horvat, dosadašnji zamjenik gradonačelnika (10 sati, salon Gradske vijećnice).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 34. međunarodnog sajma knjiga i učila INTERLIBER (11 sati, Zagrebački velesajam, dv. Klub izlagača, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) u povodu objave nominacija za Nagrade hrvatskog glumišta te dobitnika nagrada za svekoliko umjetničko djelovanje. Predsjednici žirija (Širo Guberina za dramu, Višnja Mažuran za operu i Sonja Kastl za balet) objavit će nominacije u svim kategorijama te dva dobitnika nagrada za životno djelo. (12 sati, HDDU, Amruševa 19).

telefon: 01/48-80-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvl ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙