FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Kolektivni ugovor za radnike Hrvatskih šuma

Autor: dduk
ZAGREB, 9. studenog 2011. (Hina) - Uprava Hrvatskih šuma i sindikati koji djeluju u tom javnom poduzeću potpisali su Kolektivni ugovor koji će vrijediti četiri godine, doznaje se iz Hrvatskih šuma.

Najvažnija novost u odnosu na stari ugovor je povećanje vrijednosti boda s dosadašnjih 2.067 kuna na 2.155 kuna, odnosno za 4,25 posto.

Promijenjena je i visina dodatka na plaću sa dosadašnjih 550 kuna na četiri kune po satu provedenom na radu, a to će u konačnici biti znatno više od prethodnih 550 kuna.

Dogovorena je i isplata stimulativnog dijela plaće na temelju pozitivnog financijskog rezultata poduzeća i efektivnih sati rada.

Za terenske radnike kojima nije omogućen svakodnevni povratak s posla kući, terenski dodatak povećan je s dosadašnjih 100 kuna na 170 kuna. Troškove prijevoza i smještaja tih radnika i dalje će snositi poslodavac, a prehranu će plaćati radnik.

Radnici Hrvatskih šuma kojima do stjecanja prava na starosnu mirovinu nedostaje najviše pet godina prema novom Kolektivnom ugovoru zadržat će plaću radnog mjesta na kojem su u tom trenutku radili do odlaska u mirovinu, ako je to za njih povoljnije.

Također je dogovoreno odrađivanje kišnih dana u tekućem ili narednom mjesecu s tim da se kišni dani mogu odrađivati najviše tri subote u mjesecu i ne više od 20 subota godišnje.

Zadržana su dosadašnja prava - regres u visini 50 posto prosječne plaće, prigodne nagrade za višegodišnji rad, Božić i Uskrs, dar djeci, prijevoz na posao itd.

Novi ugovor stupa na snagu 1. prosinca ove godine, osim dijela u kojem su propisane nove vrijednosti boda i dodatka na plaću koji će se primjenjivati od 1. siječnja 2012. godine.

(Hina) xduk ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙