FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zelena lista protiv popločenja Cvjetnog trga

Autor: mbuj
ZAGREB, 8. studenog 2011. (Hina) - Zelena lista danas se na konferenciji za novinare na Trgu Petra Preradovića, popularnijem Cvjetnom trgu, usprotivila novom popločenju pješačke zone koje je prošli tjedan predstavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, smatrajući da predstavlja rasipanje gradskog novca.

"Taj bi se novac trebao korisnije uložiti, primjerice za popravak tramvajske pruge i pločnika u Ilici koje su oštetili teški strojevi koji su gradili centar 'Cvjetni'", rekla je vijećnica u gradskoj četvrti Gornji grad-Medveščak Vlasta Toth na konferenciji za novinare održane kod instalacije "Cvjetni konj".

Zelena lista smatra da najavljena obnova prvenstveno predstavlja izbornu promidžbu gradonačelnika Milana Bandića na račun građana Zagreba.

"U doba krize vaditi potpuno cijele kamene kocke i mijenjati ih drugim kockama i pločama potpuno je nerazumno", ustvrdila je Toth koja najavljeno uređenje Cvjetnog trga u situaciji kad Zagreb i Zagrebački holding grcaju u dugovima smatra krajnje neodgovornim činom.

Dodala je da bi, prema najavama, popločenje trebalo koštati najmanje osam milijuna kuna, koliko otprilike iznosi cijeli godišnji proračun gradske četvrti Gornji grad Medveščak za 2010., a koji se zbog nedostatka sredstava u gradskoj blagajni ispunio u svega 10 postotnom iznosu.

Zelena lista smatra da se krše i zakon o lokalnoj i mjesnoj samoupravi te zakon o gradu Zagrebu kojima je određeno da su uređenja pješačkih zona i ulica na kojima se ne odvija javni gradski prijevoz u nadležnosti vijeća četvrti. Gradska četvrt Donji grad ni ne zna da Grad namjerava raskapati Cvjetni trg i stavljati nekakve ploče, navode.

Vijećnice Zelene liste iz centra Zagreba pozvale su gradske zastupnike da pitanje tzv. obnove Cvjetnog trga stave na dnevni red Gradske skupštine.

Na sandučiće koji su postavljeni na "Cvjetnom konju" kako bi građani mogli u njih ubacivati svoje stavove o uređenju pješačke površine na Cvjetnom trgu, predstavnici Zelene liste nalijepili su zelenu naljepnicu s natpisom "Ne bacajte glasove u smeće!".

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙