FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić predstavio projekt popločenja Cvjetnog trga

Autor: dber
ZAGREB, 4. studenog 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na Trgu Petra Preradovića, popularnijem Cvjetnom trgu, predstavio projekt sanacije popločenja te pješačke zone koja bi, umjesto sadašnjih betonskih heksagona, bila popločena kamenim pločama, tipa granit, u nekoliko boja, kako je prvobitno i bilo zamišljeno prilikom uređenja tog trga 1995.

"Na taj bi se način zaokružilo uređenje Cvjetnog trga, a pješačka bi zona zasjala punim sjajem", kazao je Bandić na konferenciji za novinare kod informativnog punkta s podacima o dovršetku uređenja plohe pješačke površine u zoni Trga P. Preradovića gdje je postavljen i konj od cvijeća, "kao metafora dobrodošlice na Cvjetni trg".

U cvjetnom konju je poštanski sandučić gdje će građani moći ubacivati listiće sa svojim mišljenjem sviđa li im se buduće kameno opločenje ili ne te davati primjedbe. Na toj informativnoj instalaciji je i tlocrtni prikaz obnove trga s pozicijama opločenja kamenom.

Gradsko poglavarstvo je sredinom 90-ih odlučilo da se dio površina 'na Cvjetnom' privremeno poploči betonskim elementima umjesto predviđenog kamena, uz obećanje građanima da će se, kasnije, trg dovršiti prema prvobitnoj zamisli, u skladu s provonagrađenim radom arhitekata M. Kranjca i B. Šerbetića.

"Danas, šesnaest godina poslije, betonski opločnici podnijeli su teret pješačkog, ali i kolnog prometa, bezbrojnih događanja na trgu, javnih manifestacija, manjih i većih zahvata, popravaka, prekopa i prilagodbi instalacija. Konačno, došlo je vrijeme da se trg obnovi i dovrši, da se učini obećano", poručili su iz gradske uprave.

Osim zamjene hodne obloge opločnim kamenim elementima, nivelirat će se nagib na dijelu površine i sanirati odvodnja uličnih oborinskih voda te ugraditi sustav navodnjavanja za stabla i kameni okviri, a sanirat će se i podzemni kabeli javne rasvjete i dopuniti urbana oprema.

(Hina) xbdj yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙