FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrast u predizborima bira kandidate za izborne liste

Autor: vvar
VARAŽDIN, 7. studenog 2011. (Hina) - Predstavnici Hrvatskog rasta - Hrasta danas su na konferenciji za novinare u Varaždinu predstavili kandidate za 3. izbornu jedinicu te najavili da će u predizborima odrediti kojih će 14 osoba biti na listi Hrasta na sljedećim parlamentarnim izborima i koji će biti njihov poredak na listi.

„U ostalim strankama poredak kandidata na listi određuje čelništvo stranke, no mi smo se odlučili za predizbore kao nov demokratski standard, koji unatoč našem lošem izbornom zakonu može omogućiti da u Hrvatski sabor dođu kvalitetni ljudi koji će predstavljati građane, a ne stranku“, istaknuo je nositelj liste Hrasta za 3. izbornu jedinicu Ladislav Ilčić.

Rekao je da će Hrast izići na izbore u svim izbornim jedinicama te da su prošli vikend Hrastovi volonteri i kandidati prikupljali potpise za predizbore među svojim članovima i pristašama te da je odziv odličan.

Ilčić je zahvalio Varaždincima koji su u prvom krugu prijevremenih izbora za varaždinskog gradonačelnika 16. listopada dali svoje povjerenje njemu kao neovisnom kandidatu za gradonačelnika i kandidatima za njegove zamjenike Nikoli Šoparu i Robertu Podolnjaku.

„Gotovo 16 posto glasova, koliko smo osvojili na tim izborima, pokazuje da su građani izgubili povjerenje u dosadašnje političke opcije i da traže osvježenje i jednu novu političku opciju. Taj nas rezultat još više ohrabruje uoči parlamentarnih izbora“, rekao je Ilčić.

Istaknuo je da je Hrvatski rast - Hrast nov politički pokret koji okuplja brojne udruge, stranke i pojedince koji svoje djelovanje temelje na općeljudskim vrijednostima. Većina ih je dosad bila aktivna u raznim udrugama i zajednicama, a sada su se, svjesni situacije u hrvatskoj politici, odlučili sudjelovati i u politici, zaključio je Ilčić.

Najavio je da će uskoro detaljno predstaviti program Hrasta.

(Hina) xvvar yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙