FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kandidat Horvat: Nisam produžena ruka HDZ-a

Autor: vvar
VARAŽDIN, 26. listopada 2011. (Hina) - Uoči nedjeljnoga drugog kruga prijevremenih izbora za varaždinskoga gradonačelnika, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zlatko Horvat izjavio je danas kako su on i kandidati za njegove zamjenike jasno dali do znanja da su nezavisni i da nema govora o tome da su produžena ruka HDZ-a.

"Kad sam bio član HNS-a nisam dopustio da mi se (Radimir) Čačić kao čelnik stranke miješa u posao i to ne dopuštam nikome. HDZ to nije ni pokušao", rekao je Horvat na konferenciji za novinare komentirajući tvrdnje kako HDZ, budući da ga podupire, zapravo vodi Varaždin.

Nakon što je Ivan Čehok zbog optužbi za malverzacije u srpnju dao ostavku na mjesto gradonačelnika, njegove ovlasti preuzeo je Horvat kao njegov zamjenik.

Horvat je ustvrdio kako on i kandidati za njegove zamjenike, za razliku od njegova protukandidata u drugome krugu - kandidata HNS-SDP-HSU-a Gorana Habuša, nemaju nikakve hijerarhijske i druge obveze po stranačkoj liniji prema Zagrebu, nego su isključivo orijentirani na svoj grad.

Horvat najavljuje da će, ako pobijedi na izborima, riješiti problem smeća u gradu, pomoći obrtnicima i poduzetnicima u otplati kredita te zadržati tvrtku "Varteks" u Varaždinu i tako sačuvati radna mjesta. Obećao je i da će umirovljenicima osigurati veće božićnice i uskrsnice te da će se zauzimati za daljnji razvoj varaždinskoga Veleučilišta.

Prijevremeni izbori za varaždinskoga gradonačelnika i njegova dva zamjenika raspisani su nakon što je Ivan Čehok u srpnju dao ostavku na dužnost gradonačelnika.

Budući da u prvom krugu izbora 16. listopada nijedan od četvorice kandidata nije dobio više od 50 posto glasova birača koji su glasovali, u nedjelju će biti održan drugi krug izbora. Za gradonačelnika Varaždina natjecat će se dvojica kandidata koja su u prvome krugu osvojila najviše glasova: kandidat HNS-SDP-HSU-a Goran Habuš (44 posto) i nezavisni kandidat Zlatko Horvat (23 posto).

Na izbore je u prvome krugu izašlo 38 posto birača s pravom glasa.

(Hina) xvvar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙