FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Habuš: Varaždinci su dokazali da žele promjene

Autor: Danijela Herceg
VARAŽDIN, 30. listopada 2011. (Hina) - Goran Habuš koji je kao zajednički kandidat koalicije HNS-SDP-HSU u današnjem drugom krugu prijevremenih izbora za gradonačelnika Varaždina i njegova dva zamjenika osvojio 70 posto glasova birača koji su pristupili izborima, izjavio je nakon objave privremenih službenih rezultata da su građani Varaždina pokazali da žele promjene.

Istaknuo je kako je očekivao pobjedu nad nezavisnim kandidatom Zlatkom Horvatom, ali da nije očekivao pobjedu s tako visokim postotkom glasova birača.

"Taj rezultat obvezuje i daje veliku odgovornost, jer to povjerenje građana treba opravdati. No, vjerujem da u jednoipolgodišnjem mandatu do redovnih lokalnih izbora možemo ostvariti ono što smo si zacrtali jer je program koji smo predstavili građanima realan i ostvariv", rekao je Habuš. Zahvalio je građanima Varaždina na povjerenju koje su ukazali njemu te Nataliji Martinčević i Vjeranu Radeliću koji su izabrani za zamjenike gradonačelnika.

Na upit kada mi mogao preuzeti dužnost gradonačelnika, Habuš je odgovorio da misli da je zakonski rok za primopredaju vlasti 14 dana, ali da o njegovom protukandidatu u drugom krugu izbora Zlatku Horvatu ovisi kada će se to točno dogoditi. Horvat je, naime, aktualni zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika.

Nakon objave rezultata, Horvat je izjavio da su rezultati drugog kruga izbora ispod njegovih očekivanja te da je razočaran slabim odazivom birača. Na upit hoće li se ponovno kandidirati za gradonačelnika na redovnim lokalnim izborima, nije dao konkretan odgovor. "Prvo ću se odmoriti, no, neću se pasivizirati do kraja. Imam još puno energije, imam još puno znanja. Ali sve u svoje vrijeme. Ja sam uvijek na raspolaganju gradu Varaždinu i tako će biti i za godinu i pol dana", rekao je Horvat.

Prema podacima Gradskog izbornog povjerenstva Grada Varaždina, u drugom je krugu prijevremenih izbora za varaždinskog gradonačelnika i njegova dva zamjenika danas glasovalo 14.580 od ukupno 41.256 birača s pravom glasa, odnosno 35,34 posto. Važećih je listića bilo 97,94 posto, a nevažećih 2,04 posto.

Prema važećim listićima, Goran Habuš osvojio je 70,05 posto, a Zlatko Horvat 27,89 posto glasova. Riječ je o službenim, ali ne konačnim rezultatima, budući da nakon objave tih rezultata slijedi rok od 48 sati u kojem ovlaštene osobe mogu uložiti prigovore.

(Hina) xvvar ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙