FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak 24. listopada

Autor: nbrc
ZAGREB, 24. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 24. listopada.

ZAGREB - "Što nas čeka nakon ulaska u EU" tema je okruglog stola što ga organizira udruga Hrvatski izvoznici. Cilj skupa je informirati izvoznike o uvjetima poslovanja koji ih čekaju ulaskom Hravtske u EU (10,00 sati, Hotel Aristos, Cebini 33, Buzin).

ZAGREB - Ekonomski Institut Zagreb (EIZ) i Zaklada Friedrich Ebert predstavit će studiju "Deset tema o reformi javne uprave u Hrvatskoj". Ta je studija nastala kao radni materijal za stručnu raspravu o aktualnoj temi javne rasprave. Cilj studije je dati doprinos razvoju javne uprave koja će biti pouzdan i učinkovit servis građanima i poslovnom sektoru u Hrvatskoj (13,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavnici Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja predstavit će Geoinformacijski sustav ribarstva (GISR). Riječ je o sustavu prikupljanja, pohrane, obrade i razmjene podataka vezanih uz ribarstvo, koji su jednako potrebni ribarstvenoj administraciji, drugim službama uključenima u poslove vezane u ribarstvo, kao i krajnjim korisnicima - ribarima i izvoznicima (11,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Voditelji programa Vlade RH "Dovesti svoju kuću u red" (HIO program) predstavit će aktivnosti i rezultate namijenjene uključivanju tijela državne uprave u taj program, a bit će potpisano i pismo namjere s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR). Cilj HIO programa je poboljšati energetsku efikasnost, odnosno smanjiti potrošnju energije u zgradama državne uprave, ali i javnosti poslati poruku o značaju energetske efikasnosti. U aktivnosti programa već su uključena sva ministarstva pod čijom je nadležnosti većina državnih zgrada i do sad je na taj način ušteđeno više od 7,4 milijuna kuna te je educirano više od 5.000 osoba, a programu će se pridružiti i ostala tijela državne uprave i HBOR (10,00 sati, Hotel International, Miramarska 24).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙