FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 3. studenog 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

VALENCIJA/ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u dvoboju 2. kola ATP turnira u Valenciji od Španjolca Marcella Granollersa s 3:6, 6:3, 7:5 za dva sata i 13 minuta igre. Čilić je dobio prvi set, a kada se očekivala i njegova peta uzastopna pobjeda protiv Granollersa i šesta pojedinačna u nizu nakon osvajanja Sankt Peterburga, Međugorac je pao u igri u nastavku. Španjolac je dobio drugi set, u trećem poveo s 2:0, da bi Čilić napravio "break" za 2:2, a odluka je pala u 11. igri nakon koje je Granollers novim "breakom" poveo s 6:5. Čilić se nije predavao, imao je 15:40 na servis Španjolca, no nije uspio set odvesti do "tie-breaka".

ZAGREB

Nakon što je pregled magnetskom rezonancom potvrdio ozljedu Dejana Lovrena, izbornik Slaven Bilić odlučio je reprezentaciji priključiti stopera Maccabija iz Haife, Juricu Buljata.Nekadašnji stoper Hajduka, od ove je sezone standardan član Maccabija iz Haife u kojem je, ukoliko se izuzmu tri prvenstvene utakmice koliko je pauzirao zbog ozljede ramena, odigrao sve europske i prvenstvene utakmice.Jurica Buljat je nakon 12 nastupa u mladoj selekciji za A reprezentaciju debitirao u Talinnu, zamijenivši Milana Badelja u prijateljskom ogledu s Estonijom, u svibnju 2010. godine, a završilo je bez pogodaka.Svoj drugi nastup u kockastom dresu Buljat je upisao 12. listopada 2010. godine, u Zagrebu protiv Norveške, kada je Hrvatska slavila s 2:1, a u tom prijateljskom susretu Buljat je zamijenio kapetana Darija Srnu. Buljat je priključen reprezentaciji nakon što se Lovren ozlijedio u susretu Lige prvaka protiv Real Madrida. Lovren je otpao zbog istegnuća kolateralnog medijalnog ligamenta lijevog koljena i morat će mirovati najmanje tri tjedna. Lovren je zbog boli u koljenu morao napustiti travnjak u 38. minuti susreta, a nakon obavljenog pregleda u četvrtak ustanovljeno je kako srećom nije došlo do puknuća ligamenata već samo do istegnuća. Stoper Lyona je četvrti ozlijeđeni igrač na kojega Bilić ne može računati u susretima protiv Turske. Još ranije su zbog ozljeda otpali Niko Kranjčar, Mladen Petrić i Ivan Strinić.

ZAGREB

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se plasirao u treće kolo teniskog ATP turnira u Baselu, vrijednog 1.838 milijuna eura, nakon što je u četvrtak izgubio od Nijemca Floriana Mayera 6-3, 6-1 poslije samo sat vremena. Ljubičić je meč počeo dobro i odmah na početku prvog seta uzeo je servis protivniku, no Mayer, koji je 22. na ATP ljestvici, uzvratio je uzevši servis našem tenisaču kojeg je 'breaknuo' još dva puta do kraja seta. Nakon toga Nijemac je preuzeo kontrolu u susretu, lako je dobio prvi set nakon 35 minuta igre, a još lakše i brže drugi gdje je našem tenisaču uzeo servis dva puta. Ovo je bio njihov četvrti međusobni meč, i prvi poraz našeg tenisača.

ZAGREB

Na zagrebačkom groblju Mirogoj danas je održan posljednji ispraćaj legendarnog rukometaša Iztoka Puca (45) koji je preminuo 19. listopada nakon kratke i teške bolesti.Jednog od najboljih rukometaša svijeta na posljednji počinak ispratili su članovi obitelji, te brojni prijatelji i kolege. Od Puca su se oprostili i suigrači iz 'zlatne hrvatske reprezentacije' koja je na OI u Atlanti osvojila prvo mjesto, bivši suigrači iz Zagreba i Celja i slovenske reprezentacije, te brojni drugi sportaši poput Gorana Ivaniševića, Dubravka Šimenca, Stojka Vrankovića, Dina Rađe... Pogrebu su prisustvovali i njegovi prijatelji iz svijeta glazbe Zoran Predin i Toni Cetinski.Danas je u maloj dvorani KD "Vatroslav Lisinski" održana i komemoracija na kojoj su osim članova obitelji, prijatelja i sportaša prisustvovala i druga poznata lica iz javnog života, poput Milana Bandića, braće Mamić, Zlatka Mateše...Puc je karijeru započeo u Šoštanju, a najveće uspjehe ostvario je igrajući za Zagreb i hrvatsku reprezentaciju. Sa Zagrebom je dva puta bio prvak Europe, a sa hrvatskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na OI u Atlanti 1996. godine. Sa hrvatskom reprezentacijom je bio brončani 1994. na Europskom prvenstvu u Portugalu, te srebrni godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu na Islandu.On je jedini rukometaš na svijetu koji je na olimpijskim igrama nastupio za tri reprezentacije. Godine 1988. u Seulu je bio brončani sa bivšom Jugoslavijom, zatim 1996. u Atlanti zlatni sa Hrvatskom, a 2000. u Sydneyju je sa Slovenijom bio osmi. Tijekom klupske karijere igrao je još i za Borac iz Banja Luke, Celje i ljubljanske Prule.

KAZAN

U prvom susretu četvrtog kola A skupine Europske nogometne lige Rubin je u Kazanu pobijedio Tottenham 1:0 i posve zakomplicirao situaciju u skupini.Jedini pogodak postigao je Natcho u 56. minuti iz slobodnog udarca. Pobjeda ruskog sastava je mogla biti i daleko uvjerljivija da na vratima Spursa Carlo Cudicini nije radio čuda. Englezi su ponovo nastupili u 'B' sastavu, a ovoga puta na klupi nije bilo niti menadžera Harrya Redknappa koji je zbog manje operacije srca ostao u Londonu. U Rusiju nisu doputovali niti hrvatski reprezentativci Luka Modrić, Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka.U drugom susretu večeri sastaju se Shamrock Rovers i PAOK.

SKUPINA A:

Rubin Kazan - Tottenham 1:0 (Natcho 56)

MILANO

Svjetski prvak u superveleslalomu Talijan Christof Innerhofer doživio je težak pad na treningu u austrijskom Stubaiju, te će propustiti početak sezone Svjetskog kupa. Innerhofer je pri padu doživio potres mozga i ozlijedio lijevo koljeno, a nalazi se u bolnici u Bolzanu, odakle se čekaju vijesti o težini ozljeda. Talijan je briljirao na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu osvojio tri medalje, zlato u superveleslalomu, srebro u superkombinaciji i broncu u spustu. Zbog svestranosti se očekivalo da ove sezone bude jedan od glavnih konkurenata Ivici Kosteliću, koji brani naslov ukupnog pobjednika Svjetskog kupa.

LOS ANGELES

Bivša prva tenisačica svijeta Serena Williams uspaničila se pomislivši za doping-kontrolora koji se pojavio na vratima njezina doma da je lopov. Mlađa sestra Williams zaključala se u "sobu za paniku" i pozvala policiju, koja je odmah došla i utvrdila da je neznanac na njenim vratima predstavnik Američke anti-doping agencije. Ta agencija često nenajavljeno testira vrhunske sportaše, a Serena je priznala da je to prvi puta da dolaze u njezin dom. Mediji ne navode je li Serena pritom obavila doping-kontrolu.

ZAGREB

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren zbog istegnuća kolateralnog medijalnog ligamenta lijevog koljena, koje je zadobio u srijedu tijekom utakmice 4. kola skupine D Lige prvaka između Lyona i Reala iz Madrida, morat će mirovati najmanje tri tjedna, te stoga neće moći nastupiti za reprezentaciju u susretima dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO 2012. protiv Turske koji su na rasporedu 11. i 15. ovog mjeseca u Istanbulu i Zagrebu.Lovren je zbog boli u koljenu morao napustiti travnjak u 38. minuti susreta, a nakon obavljenog pregleda u četvrtak ustanovljeno je kako srećom nije došlo do puknuća ligamenata već samo do istegnuća.Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić najavio je kako će tijekom dana pozvati novog braniča umjesto ozlijeđenog Lovrena za utakmice protiv Turske.Lovren je četvrti ozlijeđeni igrač na kojega Bilić ne može računati u susretima protiv Turske. Još ranije su zbog ozljeda otpali Niko Kranjčar, Mladen Petrić i Ivan Strinić.

LONDON

Alex Ferguson (69) će u nedjelju proslaviti 25 godina na čelu Manchester Uniteda s kojim je osvojio 27 naslova što ga čini najuspješnijim trenerom u povijesti engleskog nogometa. "On voli sve što je u vezi s njegovim poslom", izjavio je 37-godišnji Ryan Giggs, "najdugovječnije" krilo u Unitedu o najuspješnijem treneru u Premier League. "On voli gledati Unitedove igrače, voli gledati kako se razvijaju". "Ne biste mogli raditi što on radi u toj dobi i imati radnu etiku kakvu on ima ako to ne volite. Njegova je radna etika nevjerojatna", dodao je velški reprezentativac koji je s Fergusonom sudjelovao u osvajanju 12 naslova prvaka Manchestera Uniteda. Ferguson je u Manchester United stigao 1986. godine s ciljem da Manchester suprotstavi Liverpoolu koji je tada dominirao engleskim nogometom. Liverpool je to tada imao 16 titula, a Manchester United sedam.

No, Ferguson je tada izuzetnom radnom etikom i čvrstom disciplinom odveo United do osvojenih 12 titula engleskog prvaka, dva naslova u Ligi prvaka, pet FA kupova i naslova prvaka svijeta

"Zna se dogoditi da se s gostujuće utakmice iz Europe vratimo u četiri sata ujutro, ali budite sigurni da je Ferguson prvi koji će se pojaviti na treningu u 8 sati ujutro i zadnji koji će s njega otići", rekao je Giggs, koji je debitirao baš kod Fergusona kao trenera sa 17 godina.

ŽENEVA

Grad Bienne u zapadnom dijelu Švicarske odlučio je jednoj svojoj ulici dati ime po slavnom sunarodnjaku i tenisaču Rogeru Federeru, objavila je u četvrtak agencija ATS. Aleja Rogera Federera nalazit će se između sjedišta Sportske federacije švicarskog tenisa i novih stadiona u Bienneu.

O popularnosti koju Roger Federer, koji je osvojio 16 grand slam turnira u karijeri, uživa u Švicarskoj svjedoči i činjenica da je dobio 132 glasova na zadnjim parlamentarnim izborima iako nije bio istaknut ni na jednoj izbornoj listi.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙