FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 28. listopada 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

SANKT PETERBURG/ZAGREB

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić probio se u polufinale ATP turnira u Sankt Peterburgu nakon pobjede nad Talijanom Andreasom Seppijem 4:6, 7:6 (8), 6:4. Bio je vrlo neizvjestan meč sa samo dva oduzeta početna udarca, a koji je počeo Čilićevim gubitkom servisa, a time i prvoga seta, već u prvom gemu dvoboja, da bi skoro dva i pol sata igre kasnije Čilić u devetom gemu trećega seta konačno napravio svoj jedini "break" i po peti puta u osam međusobnih susreta svladao Seppija. Čilić je meč završio s 13 as-servisa, a ubačaj prvoga servisa bio mu je respektabilnih 62 posto. Čilić će igrati u polufinalu s Rusom Mihailom Južnim. Južni je u zadnjem četvrtfinalu slavio protiv Francuza Adriana Mannarina s 6:2, 6:3, dok se u drugom polufinalu sastaju branitelj naslova Srbin Janko Tipsarević i ruski Amerikanac Alex Bogomolov Jr. Loša vijest za Čilića je činjenica da u međusobnim dvobojima Južni vodi s čak 5:1.

Rezultati četvrtfinala:

MARIN ČILIĆ (Hrv/4) - Andreas Seppi (Ita) 4:6, 7:6 (8), 6:4;

Janko Tipsarević (Srb/2) - Potito Starace (Ita) 6:7 (6), 6:2, 6:1;

Alex Bogomolov (USA/7) - Dušan Lajović (Srb) 6:2, 6:1;

Mihail Južni (Rus/5) - Adrian Mannarino (Fra) 6:2, 6:3.

ZAGREB

U dvoboju 13. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Splita svladali Zagreb s 2:0 (0:0).Pred 800 gledatelja na stadionu u Kranjčevićevoj sudio je Burilo.

Strijelci: 0:1 Vitaić (59), 0:2 Rebić (90)

ZAGREB

U dvoboju 13. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Osijeka svladali Lokomotivu s 4:1 (1:0). Pred 150 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Križarić.

Strijelac: 0:1 Ljubojević (32), 0:2 Ljubojević (81), 0:3 Maglica (87), 1:3 Jurić (89), 1:4 Maglica (90)

ISTANBUL

Ruskinja Vera Zvonarjeva posljednja je polufinalistica WTA Mastersa u Istanbulu, a barem pola onoga što je zaradila plasmanom među četiri najbolje tenisačice svijeta duguje Čehinji Petri Kvitovoj. Kvitova je u posljednjem susretu skupine s 7:6 (4), 6:3 pobijedila Poljakinju Agnieszku Radwansku i izbacila je s natjecanja. Radwanska je ispala ogromna tragičarka jer joj za plasman u polufinale trebao samo set protiv Kvitove, a u prvom setu vodila je 5:1 i sve to ispustila. Iako je dobila svega jedan od tri dvoboja, Zvonarjeva je prošla zahvaljujući boljim omjerom dobivenih i izgubljenih gemova u odnosu na Radwansku i Wozniacki. U polufinalu Kvitova, koja jedina neporažena na Mastersu, igra protiv Australke Samanthe Stosur, dok se u drugom polufinalu sastaju Zvonarjeva i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka. Australska tenisačica Samantha Stosur kvalificirala se u polufinale WTA Mastersa u Istanbuku pobjedom nad Kineskinjom Li Na 6:1, 6:0 u pretposljednjem dvoboju Bijele skupine. Sedma igračica svijeta Stosur puno je lakše od očekivanog slavila u odlučnom dvoboju za polufinale, u kojem je u slučaju pobjede mogla biti i Kineskinja. Stosur je osvojila drugo mjesto u skupini iza pobjednice skupine Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, koja u zadnjem meču skupine igra s Francuskinjom Marion Bartoli, koja je uskočila umjesto Marija Šarapove, Ruskinje koja je nakon dva poraza odustala od daljnjeg natjecanja.

SPLIT

Posljednjeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom u splitskoj Spaladium areni hrvatska ženska ekipa osvojila je brončano odličje. Ekipa Hrvatske u sastavu Helena Dretar-Karić i Anđela Mužinić pobijedila je u borbi za odličje Tursku s 3:2.

SARAJEVO

UEFA je na zahtjev nogometnog saveza Portugala uputila u Bosnu i Hercegovinu svog izaslanika koji treba odlučiti o pritužbama da je teren nogometnog stadiona u Zenici nepogodan za odigravanje predstojeće utakmice dodatnih kvalifikacija za EURO 2012, prenijeli su u petak lokalni mediji u BiH.

Inspektor UEFA-e Trygve Borbo je tijekom dana obišao stadion u Zenici u pratnji predstavnika Nogometnog saveza BiH i članova uprave zeničkog "Čelika".

Borbo nije želio davati nikave izjave niti je dopustio novinarima da ga prate u obilasku stadiona.Najavljeno je kako će biti pregledan i stadion Koševo u Sarajevu koji je moguća alternativa Zenici."Što će biti nitko ne zna. Činjenica je da smo pod nekom vrstom pritiska Portugalaca jer se dosad nitko nije žalio na teren u Zenici", izjavio je glavni tajnik NS BiH Jasmin Baković za "Dnevni avaz" uoči dolaska inspekcije.Utakmica BiH-Portugal igrat će se 11. studenog u Zenici ili Sarajevu a uzvratni susret 15. studenog u Lisabonu.

ZAGREB

Hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić objavio je u petak širi popis s imenima 28 kandidata koji u ovome trenutku konkuriraju za predstojeće dvije utakmice dokvalifikacija s reprezentacijom Turske, objavljeno je na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza. Konačan popis Bilić će objaviti u srijedu, 2. studenoga pet dana uoči okupljanja koje je na rasporedu u nedjelju, 6. studenoga u Zagrebu. Na širem popisu nema nikakvih iznenađenja kao ni novih imena, riječ je redom o kanidadatima koji su i do sada bili pozivani te su u većoj ili manjoj mjeri sudjelovali u proteklim kvalifikacijama. Također, nema ni ozlijeđenih Nike Kranjčara i Mladena Petrića. Petrić je ozlijedio potkoljenični je stražnji mišić na prijepodnevnom treningu HSV-ovih nogometaša u četvrtak. Petrić se ozlijedio u jednom sudaru sa suigračem, nakon čega je ostao ležati. Zbog ozljede hrvatski napadač nije mogao nastaviti trenirati, pa čak niti hodati i s terena je odvezen. Hrvatska će put na EURO 2012 u Ukrajini i Poljskoj tražiti kroz dvije utakmice dokvalifikacija s reprezentacijom Turske, od kojih je prva na rasporedu 11. studenog u Istanbulu, a uzvratna četiri dana kasnije, 15. studenog u Zagrebu.

ŠIRI POPIS KANDIDATA:

vratari: Stipe Pletikosa (FC Rostov), Danijel Subašić (Hajduk), Ivan Kelava (GNK Dinamo), Vjekoslav Tomić (Kardemir DÇ Karabükspor)

braniči: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Tottenham), Šime Vrsaljko (GNK Dinamo), Dejan Lovren (Olympique Lyonnais), Josip Šimunić (GNK Dinamo), Ivan Strinić (FC Dnipro), Gordon Schildenfeld (FC Eintracht) i Domagoj Vida (GNK Dinamo), Manuel Pamić (AC Sparta Prag).

veznjaci: Ognjen Vukojević (FC Dynamo Kijev), Ivan Rakitić (Sevilla), Tomislav Dujmović (FC Dinamo Moskva), Luka Modrić (Tottenham), Milan Badelj (GNK Dinamo), Mato Jajalo (FC Koeln), Ivan Perišić (BVB Borussia Dortmund), Danijel Pranjić (FC Bayern Muenchen), Ivo Iličević (HSV)

napadači: Mario Mandžukić (VfL Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Rangers), Nikola Kalinić (Dnipro), Ivan Klasnić (Bolton), Ivica Olić (FC Bayern Muenchen).

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙