FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 30. listopada 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ST PETERBURG

Nakon što je ove godine poražen u finalima turnira u Marseilleu, Umagu i Pekingu, hrvatski tenisač Marin Čilić je napokon dočekao turnirski naslov. U finalu ATP turnira u St Peterburgu je nakon dva sata i 17 minuta pobijedio Srbina Janka Tipsarevića 6:3, 3:6, 6:2.Bio je to Marinov šesti naslov u 12 dosadašnjih finala, nakon što je 2010. i 2009. slavio u Zagrebu i Chennaiju, a 2008. u New Havenu. Bio je to ujedno i Čilićevo četvrto finale ove godine - u Marseilleu je izgubio od Šveđanina Robina Soderlinga, u Umagu od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, a u Pekingu od Čeha Tomasa Berdycha.Srpski tenisač je u St Peterburgu igrao sedmo finale u karijeri i upisao peti poraz. Slavio je dva puta i to oba ove godine. Prošloga tjedan u Moskvi, te u Kuala Lumpuru.Čilić i Tipsarević su ukupno igrali sedam puta međusobno, a Marin je pobijedio šest puta. Jedini poraz je upisao na Mastersu u Miamiu ove godine. Čilić je Tipsarevića dobio prošle godine u Washingtonu i Chennaiju, a godinu ranije u Dubaiju, Australian Openu i Chennaiju.

SPLIT

U zadnjem dvoboju 13. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši zaprešičkog Intera svladali Hajduka s 2:1 (2:1). Pred 13.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Batinić iz Osijeka. Strijelci: 0:1 Abilaliaj (4), 0:2 Oršić (26), 1:2 Maloča (39)

ZAGREB

Hokejaši Medveščaka napravili su podvig u 17. kolu EBEL lige svladavši u Zagrebu mađarsku Albu Volan s 4:2 (0:1,0:0,4:1), iako su šest minuta prije kraja gubili s 0:2. Punih 56 minuta mađarska obrana je odolijevala napadima "medvjeda", a na drugoj strani je pogocima Martona (17) i Borgatella (47) Alba Volan bila na pragu pobjede. Čudesan preokret u zadnjih šest minuta pokrenuo je Banham (54), a potom su u furioznoj završnici Naglich (54), Banham (56) i Truchno (59) donijeli Medveščaku trijumf nad uvijek neugodnim Mađarima.

Medveščak je sada sedmi na ljestvici, a u utorak gostuju kod KAC-a.

KIJEV

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Kalinić postigao je gol za Dnjipro u gostujućoj pobjedi nad Karpatima 2:0 u susretu 15. kola ukrajinskog prvenstva.Kalinić je zatresao mrežu već u trećoj minuti utakmice, a bio je to njegov četvrti ligaški gol. Kalinić je na terenu proveo 78 minuta kada je zamijenjen, dok Ivan Strinić nije nastupio. Srijelac za Dnjipro bio je i Kravčenko u 82. minuti.Lider prvenstva Dynamo je na gostovanju kod Tavrije odigrao 0:0, u susretu koji su obilježili grubosti i kartoni. Sudac je pokazao čak 15 kartona pri čemu dva crvena i 13 žutih. Isključeni su igrači Dynama Milevski i Jarmolenko i to obojica u sudačkoj nadoknadi.Na ljestvici vodi Dynamo sa 37 bodova, bod manje ima Šahtar, treći je Metalist sa 35, dok Arsenal iz Kijeva ima 26 bodova. Na petom mjestu je Dnjipro sa 24 boda.

ZAGREB

U susretu petog kola regionalne ABA lige Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Široki WWin 75:70 (18:19, 27:10, 11:22, 19:19)."Vukovi" su tijekom utakmice u nekoliko navrata imali i po 18 koševa viška, no pobjedu su iščupali tek u zadnjoj minuti. Široki je u 39. minuti stigao na 68:68, ali je Cibona u završnim trenucima realizirala sedam od osam slobodnih bacanja, a gosti su promašili tri napada pa su bodovi ostali u Zagrebu.Najefikasniji igrači u redovima Cibone bili su Antwain Barbour sa 20, Damjan Rudež sa 17, Andrija Žižić sa 12, te Hrvoje Kovačević sa 11 koševa, dok su goste predvodili Fran Pilepić sa 17 i Coleman Collins sa 13 koševa. Na ljestvici vodi Maccabi Tel Aviv sa pet pobjeda, Union Olimpija ima četiri pobjede, a Cedevita, Partizan i Cibona po četiri pobjede i jedan poraz.

ISTANBUL

Češka tenisačica Petra Kvitova pobjednica je WTA Mastersa, završnoga turnira sezone osam najboljih igračica svijeta u Istanbulu. Kvitova je u velikom finalu slavila protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke s 7:5, 4:6, 6:3, te nakon Wimbledona osvojila i svoj drugi veliki turnir, koji joj je donio novčanu nagradu od 1.75 milijuna dolara. Kvitova (21) je turnir u Istanbulu prošla bez poraza, a na završnoj WTA listi u ponedjeljak Čehinja će biti druga igračica svijeta nakon što je prije točno godinu dana bila 34. Azarenka je propustila priliku da postane prva Bjeloruskinja pobjednica Mastersa, a zadnja čehinja koja je osvojila završni turnir bila je Jana Novotna 1997.

LONDON

U susretu 10. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je na White Hart Laneu pobijedio Queens Park Rangers 3:1.Golove za "Spurse" postigli su Gareth Bale (20, 72) i Rafael Van der Vaart (33), dok je strijelac za goste bio Jay Bothroyd (62). Od trojice hrvatskih reprezentativaca u redovima Tottenhama nastupio je jedino Luka Modrić, dok su Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka propustili susret zbog ozljeda.Ovom pobjedom Spursi su skočili na peto mjesto sa 19 bodova, koliko imaju i Chelsea na trećem, te Newcastle na četvrtom mjestu. U vodstvu je Manchester City sa 28 bodova, a drugi je United sa pet bodova manje. Na začelju je Wigan sa pet bodova.

MADRID

Najveće iznenađenje sezone u Primeri - Levante - doživio je prvi poraz, izgubivši u 11. kolu na gostovanju u Pamploni kod Osasune s 2:0. Iskusna momčad Levantea, koja je čak nekoliko kola bila i vodeća ispred Barcelone i Reala, pala je krajem prvog dijela, kada je Osasuna pogocima Alvara (40) i Nina (44) osigurala pobjedu. U drugom dijelu je isključen igrač domaćih Alvaro, no Levante nije uspio postići niti počasni zgoditak. Momčad iz Valencije je unatoč porazu i dalje na trećem mjestu s 23 boda, dok je Osasuna skočila na sedmu poziciju s 14 bodova.

RIM

U susretu devetog kola talijanskog nogometnog prvenstva Udinese je na stadionu Friuli pobijedio Palermo 1:0 i probio se na drugo mjesto Serie A s jednim bodom manje od lidera Juventusa. Jedini gol na utakmici zabio je Antonio Di Natale u 38. minuti utakmice. Identičnim rezultatom Fiorentina je slavila protiv Genoe, a gol je zabio Andrea Lazzari u 41. minuti. Parma je slavila protiv Cesene 2:0, Bologna je bila bolja od Atalante (3:1), dok su Lecce i Novara odigrali 1:1. Na ljestvici vodi Juventus sa 19 bodova, Udinese je na drugom mjestu sa 18, Milan ima 17, Lazio 15, a Napoli i Catanija po 14 bodova. Na zadnje tri pozicije koje vode u niži rang natjecanja su Novara (7), Lecce (5) i Cesena (3).

REZULTATI:

Bologna - Atalanta 3:1 (Di Natale 45+4-11m, Ramirez 49, Loria 68 / Denis 7)

Fiorentina - Genoa 1:0 (Lazzari 41)

Lecce - Novara 1:1 (Strasser 31 / Rigoni 44)

Parma - Cesena 2:0 (Paletta 42, Lucarelli 72)

Udinese - Palermo 1:0 (Di Natale 38)

Siena - Chievo 4:1 (Destro 25, 57, D'Agostino 61, Calaio 90+4 / Moscardelli 75)

Večeras: Cagliari - Lazio

Igrano u subotu:

Inter - Juventus 1:2 (Maicon 28 / Vučinić 12, Marchisio 33)

Roma - Milna 2:3 (Burdisso 28, Krkic 87 / Ibrahimović 17, 78, Nesta 30)

Catania - Napoli 2:1 (Marchese 25, Gonzalo Bergessio 48 / Cavani 1)

NOVIGRAD

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina poražena je u odlučnom susretu kvalifikacijske skupine EURA u Novigradu od Belgije s 3:4, te su se izabranici Ivana Gudelja oprostili od ovogodišnjeg natjecanja.Hrvatskoj mladoj vrsti je za jedno od prva dva mjesta i prolazak u daljnju fazu trebao remi, a nakraju su poraženi od Belgijanaca, koja je čak dva gola postigla s igračem manje. Za Hrvatsku su strijeci bili Nikola Mandić (72), Filip Faletar (79) i Marko Kolar (80), dok su pogotke za Belgiju dali Deni Milošević (20, 50) i Dierckx (60, 80). To je Hrvatskoj drugi poraz na turniru nakon Azerbjedžana (1:2), dok su pobijedili Ukrajinu, koja je u drugoj utakmici odigrala s Azerbjedžanom 0:0 i zajedno s Belgijancima prošla dalje.

BEČ

Francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga pobjednik je ATP turnira u Beču nakon što je u finalu slavio protiv Argentinca Juana Martína Del Potra s 6:7 (5), 6:3, 6:4. Deveti igrač svijeta slavio je nakon skoro dva i pol sata igre, a to mu je drugi naslov ove sezone, a sedmi ukupno. Tsonga je za trijumf u Beču inkasirao 104.850 eura, a Del Potro 55.200.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙