FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 20. listopada 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Ivica Kostelić primio je večeras u austrijskom Soeldenu primio nagradu za najboljega skijaša godine "Serge Lang trofej".Nagradu dodjeljuje Međunarodno udruženje skijaških novinara svake godine,počevši od 1963., a Kosteliću je ovo prvi puta da osvaja to priznanje. "Nagrada koju primam povezana je s najvećim imenima u povijesti skijanja, te mi je velika čast naći se u tom društvu", kazao je Kostelić.Ukupni pobjednik Svjetskog kupa je u glasovanju iza sebe ostavio Mariu Riesch,Didiera Cuche i Christofa Innerhofera. Prošle godine nagradu "Skijaš godine –Serge Lang trofej“ osvojio je Švicarac Carlos Janka, a 2001. ju je dobila i Janica Kostelić. Najbolji svjetski skijaš obranu naslova započinje u nedjelju veleslalomom u Soeldenu.

LJUBLJANA

Nakon duge i teške bolesti umro je bivši rukometni reprezentativac Hrvatske i Slovenije 45-godišnji Iztok Puc, objavila je u četvrtak slovenska novinska agencija STA. Posljednje tjedne Puc je proveo u SAD-u na liječenju od raka, koji se je sa pluća proširio na jetra. Puc je karijero započeo u Šoštanju, a najveće uspjehe ostvario je igrajući za Zagreb i hrvatsku reprezentaciju. Sa Zagrebom je dva puta bio prvak Europe, a sa hrvatskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na OI u Atlanti 1996. godine. On je jedini rukometaš na svijetu koji je na olimpijskimi igrama nastupio za tri reprezentacije. Godine 1988. u Seulu je bio brončani sa bivšom Jugoslavijom, zatim 1996. u Atlanti zlatni sa Hrvatskom, a 2000. u Sydneyju je sa Slovenijom bio osmi.

SPLIT

Zbog duga od 164 milijuna kuna nogometnom klubu Hajduk iz Splita prijeti bankrot."Hrvatski nogometni klub Hajduk uskoro će bankrotirati jer je ovog trenutka dužan vrtoglavih 164 milijuna kuna. Potpisana mu je smrtna presuda, ali nitko toga nije svjestan", izjavio je u četvrtak na konferenciji za medije predsjednik Gradske organizacije Hrvatske stranke prava Split Mario Tomasović. Po njegovim riječima gradonačelnik Splita Željko Kerum bio je upoznat sa financijskim stanjem u Hajduku, ali ga je vješto skrivao sve do skupštine na kojoj je predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš obznanio podatke po kojima su prihodi Hajduka za 2010. godinu bili oko 57 milijuna kuna, a rashodi nešto veći od 108 milijuna kuna, pa je gubitak za prošlu godinu bio veći od 50 milijuna kuna. Smanjeni su prihodi od sponzorstva za 55 te prodaje igrača za 60 posto, ali su za 11 posto povećani troškovi administracije.

"Hajduk ima 100 zaposlenih bez trenera i igračkog kadra, a nagomilali su i rukovodeće kadrove, pa tako za isti resor postoji savjetnik, direktor i voditelj resora, a niti jedan od njih nema plaću manju od 5000 eura bruto. Vodstvo kluba je prešutilo da imaju kratkoročnu obvezu isplate dobavljačima od dodatnih 50 milijuna kuna. Imaju i obveze po sudskim presudama od 21 milijun kuna bez kamata što ukupno iznosi oko 122 milijuna kuna. Pored toga su 42 milijuna kuna prenijeli kao gubitak iz 2009. godine pa to znači da ovoga trenutka minimalni dug Hajduka iznosi 164 milijuna kuna", kazao je Tomasović.

ZAGREB

Trebala je to biti novinarska konferencija u povodu subotnjeg susreta Zagreb Croatia osiguranja i Barcelone, no vijest o smrti proslavljenog rukometaša Iztoka Puca (45) posve je zasjenila dolazak europskog prvaka u zagrebačku Arenu. 'Presica' je počela minutom šutnje, nakon čega su čelnici hrvatskog prvaka, stručni stožer i igrači sa suzama u očima i biranim riječima govorili o legendi kluba, ali i hrvatskog rukometa. "Teško je naći riječi zahvale za sve što je Puc učinio za naš klub, ali i za hrvatski rukomet. Bio je vrhunski rukometaš i sportaš, ali i sjajna osoba," istaknuo je direktor kluba Bartol Kaleb naglasivši kako je sav prihod s utakmice trebao ići za Pucovo liječenje, ali sada će ići obitelji."Molim navijače da napune dvoranu kako bi pomogli Pucovoj obitelji i na dostojan se način oprostili od njega," dodao je Kaleb.Glavni menadžer Zagreba Zoran Gobac kroz suze je pričao u Pucu, no nije uspio do kraja dovršiti misli. Nakon par minuta se ipak uspio sabrati i posložiti rečenice o rukometašu koji je obilježio jednu veliku epohu Zagreba i hrvatske vrste."Iztok je bio stožerni igrač našeg kluba. U Zagreb je stigo 1990. i s njim u momčadi načinili smo stravičan iskorak. S njim smo dva puta bili klupski prvaci, s reprezentacijom je bio treći na EP-u u Portugalu (1994), drugi na SP na Islandu (1995), a kruna njegove karijere je bila olimpijska medalja u Atlanti. Bio je gospodin čovjek. Igrao je za tri reprezentacije i sasvim sigurno bio je jedan od najboljih rukometaša u našoj povijesti," kazao je Gobac.U ime Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) od Puca se oprostio glavni tajnik Damir Poljak. "Teško je govoriti u ovom trenutku, preteško. Svi smo ga voljeli i u ime HRS-a želim njegovoj obitelji i prijateljima izraziti sućut."

ŠIBENIK

Na šibenskom Baldekinu, pokraj sportske dvorane u kojoj je Dražen Petrović napravio svoje prve košarkaške korake, postavljen je danas spomenik jednom od najboljih europskih košarkaša svih vremena. Spomenik prikazuje Dražena Petrovića kako sjedi na klupi s košarkaškom loptom među nogama. Izradio ga je akademski kipar Kažimir Hraste, a odljeven je u bronci u ljevaonici Ujević. Spomenik košarkaškom velikanu službeno će biti otkriven na Draženov rođendan, u subotu, 22. listopada, u 11 sati. Iz šibenske Gradske uprave najavljuju kako bi u subotu trebala biti otvorena i Draženova spomen soba u stanu obitelji Petrović u Preradovićevoj ulici u Šibeniku. Spomen soba će biti svojevrstan odjel Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović iz Zagreba. Draženova soba ostala je netaknuta, onakva kakvu ju je ostavio, dok će se u ostatku stana izložiti pehari, priznanja i osobni predmeti poznatog košarkaša, te će biti uređen prostor za projekcije u kojem bi se prikazivali isječci iz Draženove karijere.

ZUERICH

Prva utakmica Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Brazilu 2014. igrat će se 12. lipnja u Sao Paolu, a finale na mitskoj Maracani u Riju 13. srpnja, objavila je FIFA.Polufinalne utakmice igrat će se 8. srpnja u Belo Horizonteu i 9. srpnja u Sao Paulu, a utakmica za treće mjesto 12. srpnja u Brasiliji. Izbor stadiona Maracana za finale nikad nije bio upitan, ali nas zabrinjava kašnjenje u rekonstrukciji tog stadiona, kazao je glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke. U rujnu su radovi na Maracani, vrijedni ukupno 660 milijuna dolara, zaustavljeni zbog štrajka radnika, no 1000 dana prije početka SP-a brazilska predsjednica Dilma Rousseff uvjerava čelnike FIFA-e da će svi stadioni, pa i Maracana, biti zgotovljeni na vrijeme.

ZAGREB

Pregled teniskih turnira:

ATP Moskva, osmina finala:

Philipp Kohlschreiber (Njem) - Gilles Muller (Luk/7) 7:6 (4), 6:3;

Jeremy Chardy (Fra) - Aleksander Dolgopolov (Ukr/3) 6:3, 7:6 (6);

Dimitrij Tursunov (Rus/6) - Julien Benneteau (Fra) 6:3, 7:6 (1);

WTA Moskva, osmina finala:

Marion Bartoli (Fra/3) - Ksenija Pervak (Rus) 6:1, 6:1;

Dominika Cibulkova (Slk/8) - Klara Zakopalova (Češ) 7:6 (5), 6:2;

Jelena Vesnina (Rus) - Jekaterina Ivanova (Rus) 6:3, 6:4;

ATP Stockholmm, osmina finala:

Tobias Kamke (Njem) - Sebastian Rieschick (Njem) 6:3, 6:1;

Jarkko Nieminen (Fin) - Stanislas Wawrinka (Švi/3) 6:3, 6:4;

Grigor Dimitrov (Bug) - Juan Ignacio Chela (Arg/4) 6:2, 5:7, 6:1;

WTA Luxembourg, osmina finala:

Anastazija Sevastova (Lat) - Simona Halep (Rum) 6:2, 6:2;

Bibiane Schoofs (Niz) - Rebecca Marino (Kan) 1:6, 6:1, 7:5;

Lucie Hradecka (Češ) - Alexandra Cadantu (Rum) 6:3, 6:4.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙