FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović uputio sućut obitelji Dinka Fija

Autor: nkot
ZAGREB, 3. studenog 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović uputio je poruku sućuti obitelji preminulog Dinka Fija, istaknuvši kako je s velikim žaljenjem primio vijest o smrti "svestranog glazbenika koji je sav svoj život posvetio glazbi".

"Zahvaljujući njegovoj ljubavi prema glazbi i zavičaju te njegovu stručnom melografskom radu na prikupljanju, očuvanju i promociji hrvatske glazbene baštine, spašeno je od zaborava mnogo narodnih napjeva, a novim naraštajima u naslijeđe ostavljena vrijedna literatura", piše u poruci sućuti.

"Dinko Fio je za sobom ostavio i opsežan skladateljski opus, niz obrada tradicijske glazbe, a osim kao 'otac zagrebačkih klapa' ostat će zapamćen kao briljantan zborovođa i glazbeni pedagog koji je u radu s Dječjim zborom RTV Zagreb te ansamblima 'Lado' i Ivan Goran Kovačić odgojio naraštaje mladih pjevača", ističe predsjednik Josipović u poruci sućuti.

Vrijednost njegova glazbenog opusa građena na temeljima tradicije, ali uvijek razigrana i prepoznatljiva izričaja, otkrivat će naraštaji koji dolaze jer je njegovo djelo sastavni dio kulturne baštine podneblja iz kojeg je poniknuo, stoji u poruci sućuti.

(Hina) xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙