FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene godišnje nagrade zaslužnim policajcima

Autor: sobr
ZAGREB, 26. listopada 2011. (Hina) - Zaslužnim policajkama i policajcima, koji su se ove godine istaknuli u radu, danas je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko dodijelio nagrade i zahvalnice, izvijestio je MUP.

Godišnje nagrade za pojedince uručene su policajcima iz osječko-baranjske Policijske uprave Nikoli Paiću i Mariju Mejdancu za izvanrednu hrabrost, odlučnost i nesebičnost u spašavanju ljudskog života iz rijeke Drave u vrlo nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Za izvanredno dobro obavljen posao zaštite i osiguranja za posjeta Svetog Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj nagradu je dobila skupina policijskih službenika MUP-ove uprave za posebne poslove sigurnosti, u kojoj su Igor Bjeličić, Anita Britvec, Josip Marić, Vladimir Štefančić i Siniša Vukosav.

Skupini policijskih službenika MUP-ove uprave kriminalističke policije Suzani Zamaklar, Draganu Smolčiću, Anti Pervanu, Miji Malešu i Tomislavu Štambuku dodijeljena je nagrada za uspješan rad u suzbijanju kriminaliteta droga, osobito u akcijama "Dogma" i "Spider Web" kojom je, kažu u MUP-u, zadan velik udarac kriminalnim ćelijama tzv. balkanskog kartela te prekinuta njegova krijumčarska ruta iz Srednje i Južne Amerike u Europu.

Zagrebački policajci Ivan Arbutina, Nikola Kaurin, Miroslav Marković, Goran Karnovšek i Vanja Petrov nagrađeni su za rad na pripremi, planiranju i provedbi osiguranja velikog broja javnih okupljanja i prosvjeda u gradu Zagrebu.

MUP-ove zahvalnice dobili su Hrvatska biskupska konferencija i Zagrebačka nadbiskupija za izvanredan doprinos u suradnji u osiguranju i zaštiti tijekom posjeta Svetog Oca Benedikta XVI., zatim policijski službenik MUP-ove uprave kriminalističke policije Mario Mandić za spašavanja života i sprječavanje počinjenja kaznenog djela, demonstracijski tim interventne policije "Grom" i policijski službenici karlovačke Policijske uprave - Ivan Hodak, Zdravko Cindrić, Saša Poljak, Ivica Maričić, Damir Kostanjšek, Mario Tukarić, Alenko Katić, Goran Latković, Matias Marić i Mario Kišić, koji su nagrađeni za velik broj javnog prikazivanja osposobljenosti za izvršavanje najtežih poslova interventne policije.

Zahvalnicu su dobili i policajac požeško-slavonske Policijske uprave Štef Odobašić, vinkovački župnik Tadija Pranjić za suradnju i skrb koju pruža policajcima u vukovarsko-srijemskoj Policijskoj upravi, zadarski policajac Mladen Oguić za suzbijanje zlouporabe droga. Međimurski policajac Mario Fundak također je nagrađen za otkrivanje počinitelja kaznenih djela zlouprabe droga te seksualnih delikata.

Za spašavanje sedam poljskih državljana na jedrilici bez kormila i pogona usred olujnog nevremena na moru zahvalnicama su nagrađeni policajci šibensko-kninske Policijske uprave Robert Brečević, Ante Klarić, Damir Stegić, Željko Prebandi, Nikica Magazin, Ante Kulušić i Ivan Pletikosa.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙