FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić o projektu Tactilis sa Hrvatskim savezom slijepih

Autor: dber
ZAGREB, 31. listopada 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je razgovarao s predstavnicima Hrvatskog saveza slijepih koji su ga upoznali s projektom Tactilis i izrazili želju da se takav orijentacijski sustav počne provoditi i u Zagrebu, u gradskom središtu, stoji u priopćenju iz gradske uprave.

Riječ je o orijentacijskom sustavu kojim se preko trodimenzionalne Tactilis mentalne mape, odnosno skulpture, pomaže slijepima u percepciji javnoga prostora te im omogućuje veću samostalnost u kretanju i korištenju gradskih sadržaja.

Skulpture bi se, kako planiraju iz Hrvatskog saveza slijepih, postavile na što više zagrebačkih lokacija i nudile bi praktične informacije u simbolima i Brailleovom pismu o lokaciji i širem području, dok bi ljudima bez oštećenja vida omogućavale pogled na lokaciju s visine, a time bi se ujedno obogatila turistička ponuda grada.

Kao počasni predsjednik Udruge slijepih Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić sa zadovoljstvom je podržao taj projekt, koji će olakšati življenje sugrađanima. Najavio je da bi se prve takve mape postavile na Trgu bana Jelačića i na Trgu Petra Preradovića, a potom kod Katedrale i Hrvatskoga narodnog kazališta.

(Hina) pp/xbdj ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙