FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 16. listopada

Autor: mbuj
ZAGREB, 16. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 16. listopada:

SPLIT - Predsjednik Republike Ivo Josipović bit će nazočan obilježavanju 20. obljetnice tvrtke ENEL Split d.o.o (18,30 sati, Hotel "Park"), a potom će nazočiti koncertu 7. Runjićeve večeri (20,30 sati, Hrvatsko narodno kazalište Split, Trg Gaje Bulata 1).

(*) SPLIT - Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor nazočit će Saboru HDZ-a za X. Izbornu jedinicu koji će se održati u Splitu (12 sati, Športski centar Gripe; Osječka 11).

VUKOVAR - Prigodnim komemorativnim programom na Trpinjskoj cesti (12 sati), u Vukovaru će se obilježiti 20. obljetnica pogibije general bojnika Blage Zadre. U 10 sati na grob generala Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće, a u crkvi Gospe Fatimske, u gradskoj četvrti Borovo naselje, u 11 sati biti će služena misa zadušnica.

VARAŽDIN - Prijevremeni izbori za gradonačelnika i dva njegova zamjenika održat će se u Varaždinu, a birat će se između četiri kandidata, uz koje će na glasačkim listićima biti navedeni i kandidati za njihove zamjenike: HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Miljenko Ernoić i kandidati za njegove zamjenike Jasminka Porobija i Josip Stanek, HNS-SDP-HSU-ov kandidat Goran Habuš i zamjenici Natalija Martinčević i Vjeran Radelić, nezavisni kandidat Zlatko Horvat i zamjenici Stjepan Talan i Valentin Sabolić te nezavisni kandidat Ladislav Ilčić i zamjenici Robert Podolnjak i Nikola Šopar. Vlada je prijevremene izbore raspisala nakon što je Ivan Čehok u srpnju dao ostavku na dužnost gradonačelnika, i to iz istražnog pritvora u Remetincu gdje je bio zadržan zbog sumnji da je sudjelovao u malverzacijama kojima je grad Varaždin oštećen za višemilijunski iznos.

ZAGREB - Projekcijom filma "Tiranosaur" britanskog glumca Paddyja Considinea otvara se Zagreb Film Festival, posvećen prvim i drugim filmovima novih, ali i već afirmiranih redatelja. Festival će svečano otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U sedam programa Festival donosi 90-tak filmova iz tridesetak zemalja, a uz filmove koji su već s uspjehom prikazivani na uglednim svjetskim festivalima, važno mjesto na Zagreb Film Festivalu imaju i uratci iz novije hrvatske produkcije (20 sati, Kino Europa, Varšavska 3).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve najave događaja Hrvatska za nedjelju.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne - Neven Leskovar

popodne/navečer - Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-80-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙