FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 17. listopada 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Nakon poraza od Real Madrida i Lyona u redovima Dinama smatraju kako je u sutrašnjem dvoboju protiv Ajaxa došlo vrijeme i za prvu pobjedu u D skupini Lige prvaka. Dinamo je nakon prva dva kola jedan od samo četiri kluba koji nije postigao gol u LP, no u njegovom društvu se nalazi i Ajax."Naša očekivanja su velika, kazao je trener 'modrih' Krunoslav Jurčić, dok je Sammir dodao "vrijeme je za pobjedu u Zagrebu".Jurčić je naglasio kako je Ajax protivnik protiv kojeg Dinamo ima pravo tražiti bodove. "Spremni smo, želimo "fightersku" utakmicu i ako u tome uspijemo, napravili smo veliki korak prema cilju, a to je pobjeda u ovoj utakmici. Ja ću opet naglasiti kako je nama svaka utakmica u Ligi prvaka praznik, sretni smo što smo ovdje, ali to ne znači da ne želimo osvojiti bod ili tri. Hoće li to biti dosta za pobjedu - vidjet ćemo," naglasio je Jurčić, te otkrio 'formulu kojom će pokušati zaustaviti bivšeg četverostrukog europskog prvaka."Pokušat ćemo "raskopati" igru Ajaxa i nametnuti svoj stil i elemente gdje mi mislimo da smo jači što svakako uključuje element agresivnosti. Igramo doma i moramo se tako i postaviti."Dinamo je u dosadašnjih šest susreta protiv Ajaxa upisao dvije pobjede, remi i tri poraza. No, od tri utakmice u Zagrebu dvije je izgubio, a niti u jednoj nije zabio gol. "Kada hoćete dobiti veliku momčad, morate imati igrače koji mogu prelomiti i odlučiti utakmicu. Mi imamo takve igrače koji mogu jednim potezom presuditi pobjednika," dodao je 'modri' strateg.Jurčić i dalje ne može računati na Arijana Ademia, Mehmeda Alispahića, Igora Bišćana i Mathiasa Chaga, a još uvijek je upitan nastup Milana Badelja i Matea Kovačića. "Badelj i Kovačić bi danas trebali normalno trenirati pa bi ipak mogli konkurirati za utakmicu," otkrio je Jurčić.

ZAGREB

Za trenera nizozemskog velikana Ajaxa Franka de Boera nema suviše dvojbi uoči sutrašnjeg maksimirskog ogleda protiv Dinama - Ajax je stigao po tri boda koja bi ih ostavila u igri za plasman u drugi krug Lige prvaka, ali i praktički osigurali mjesto u Europskoj ligi."Za nas je ovo vrlo važna utakmica, Možda i ključna. Svjesni smo značaja koji ova utakmica ima u borbi za preživljavanje u Europi. U Zagreb smo stigli po tri boda,“ najavio je Ajaxov trener Frank de Boer na novinarskoj konferenciji u Plavom salonu stadiona Maksimir.Bivši nizozemski reprezentativac i legenda amsterdamskog kluba najavo je napadačku igru svoje momčadi.„Možda nećemo jurnuti sa šest igrača prema suparničkom golu, no nećemo odustati od naše nogometne igre i vizije,“ dodao je.De Boera ne brine podatak kako je Ajax već šest utakmica bez pobjede i kako u prva dva kola Lige prvaka nije zabio niti jedan gol.

„U svakoj utakmici idemo po pobjedu. Pokušat ćemo pritisnuti Dinamo i držati ga na njegovoj polovici terena,“ dodao je De Boer, naglasivši kako je vrlo dobro upoznat s kvalitetom sutrašnjeg suparnika.

„Svjesni smo kvalitete koju ima naš suparnik. Dobro smo ga analizirali i pripremili se. Primijetio sam kako Dinamo ima niz kvalitetnih igrača, no došli smo po bodove. U najgorem slučaju zadovoljili bi se i s jednim bodom,“ zaključio je trener četverostrukog europskog prvaka.

Jedna od udarnih igli nizozemskog sastava bit će srpski reprezentativac Miralem Sulejmani. Za njega ova utakmica ima posebnu važnost. U Zagrebu mu živi pola rodbine s majčine strane, a jučer je postao i otac.

„Na tribinama Maksimira imat ću brojnu podršku članova obitelji. Uvjeren sam kako će se radovati sa mnom. Znamo zašto smo došli u Zagreb i za nas je ovo iznimno važna utakmica u kojoj nemamo pravo na pogrešku.

TIBURON

Hrvatski tenisač Ivo Karlović osvojio je drugi ATP "challenger" turniru u dva tjedna, nakon trijumfa u Sacramentu prošloga tjedna, bio je uspješan i u Tiburonu.U finalu Tiburona Karlović je nadigrao Amerikanca Sama Querreya sa 6-7 (2), 6-1, 6-4.

S dva osvojena "challengera" Karlović je popravio plasman na ATP ljestvici za 21 mjesto, te je sada 55. igrač svijeta.

ZAGREB

Utakmicu trećeg kola D skupine nogometne Lige prvaka Dinamo - Ajax sudit će Nijemac Manuel Gräfe (38).Bit će tek treća utakmica u Ligi prvaka za 194 centimetara visokog sportskog znanstvenika iz Berlina. Do sada je vodio oglede između BATE Borisova i Barcelone (0:5), te Panathinaikosa i Rubin Kazana (0:0). U europskim kupovima vodio je ukupno 27 utakmica, po jednu Dinamu i Ajaxu i to obje prošle sezone. "Modrima" je dijelio pravdu na gostovanju kod Villarreala (0:3), a Ajaxu protiv Spartaka koji je iznenadio Nizozemce i pobijedio u Amsterdamu 1:0.Grafe se na međunarodnoj sceni pojavio 2003. godine na Europskom U-19 prvenstvu kao pomoćni i četvrti sudac. Utakmice elitnog razreda njemačkog nogometa počeo je suditi 2004. godine, a 2005. je vodio i nekoliko utakmica u korejskom prvenstvu. Sudio je i utakmicu između Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za europsko U-21 prvenstvo. Hrvatska je u Varaždinu pobijedila 3:1. Vodio je i sudar Engleske i Crne Gore (0:0) na Wembleyu.MOSKVA

Hrvatski tenisač Antonio Veić nije se uspio plasirati u glavni ždrijeb ATP turnira u Moskvi, bolji od njega je u susretu 3. kola kvalifikacija bio Nijemac Michael Berrer sa 6-0, 4-6, 7-6 (8).Veić je u susretu protiv Berrera propustio čak četiri meč-lopte.

ZAGREB

Hrvatski skijaši Dalibor Šamšal i Sofija Novoselić ipak će nastupiti na otvorenju sezone Svjetskog kupa, veleslalomima na austrijskom glečeru u Soeldenu, priopćeno je iz Hrvatskog skijaškog saveza. Iako je prvotno u Soeldenu trebao nastupiti samo Ivica Kostelić, odlučeno je da Šamšal i Novoselić ipak voze veleslalome,a njihov će nastup biti više u sklopu priprema i skupljanja iskustva. Za Soelden je konkurirao i Natko Zrnčić Dim, ali će on ipak posvetiti treningu brzih disciplina i slaloma. Branitelj naslova Svjetskog kupa Ivica Kostelić u petak i subotu je trenirao u Soeldenu, a završne pripreme će odraditi na Hintertuxu.U Soeldenu je 22. listopada na programu veleslalom za skijašice, a dan kasnije se vozi muška utrka.

BASEL

Europski nogometni savez (UEFA) neslužbeno je priznao odluku švicarskog suda, koji daje za pravo iz Europske lige isključenom švicarskom Sionu, te je ponudio tri opcije razrješenja problema. Sion je ranijom odlukom UEFE izbačen iz natjecanja Europske lige zbog navodnih neregularnosti oko ugovora njihovih igrača, a nedavno je civilni sud u Švicarskoj presudio u korist Siona. UEFA razmišlja o tri opcije, a prva je da se ponište svi dosadašnji susreti dva kola u skupini I u kojoj su Atletico Madrid, Udinese, Stade Rennes i Celtic, kojeg je Sion izbacio u kvalifikacijama, te da ta grupa krene od početka s pet klubova. Druga opcija je da se Sion uključi u natjecanje u toj skupini, a da vrijede svi dosadašnji rezultati, dok treća varijanta predviđa da se Sion automatski integrira u drugu fazu natjecanja Europske lige po nokaut-sustavu. UEFA je naglasila da svaka od opcija vrijedi samo ako se s njom slože sve ostale momčadi u skupini, dok je veliki problem kalendar natjecanja s obzirom da bi se svi dvoboji sa Sionom igrali tijekom zimske stanke, kada su klubovi na odmoru.Postoji i četvrta opcija, a to je da se cijeli clučaj preda Sudu sportske arbitraže (CAS).

SAO PAULO

Brazilski nogometni prvoligaš Sao Paulo otpustio je trenera Adilsona Batistu nakon 0-3 poraza na gostovanju kod Atletico Goianiensea, što je bila šesta utakmica u nizu bez pobjede za taj ugledni klub.Batista je već 31. trenerska žrtva ove godine u brazilskoj prvoj ligi."Prije ove utakmice smo se složili kako je ona od velike važnosti za ostanak našeg trenera na klupi. Nažalost, ponovno smo izgubili, a kako smo u posljednjih šest kola osvojili samo četiri boda morali smo ga otpustiti", rekao je sportski direktor kluba Adalberto Batista.

Zbog niza od šest utakmica bez pobjede Sao Paulo je pao s drugog na šesto mjesto ljestvice sa šest bodova manje od vodećeg gradskog rivala Corinthiansa.

Adilson Batista je Sao Paulo preuzeo u srpnju ove godine, te je u 22 utakmice u svim natjecanjima ostvario tek sedam pobjeda.

Do kraja prvenstva momčad će voditi dosadašnji pomoćni trener Milton Cruz.

Od 20 brazilskih prvoligaša ove gdoine trenera nisu mijenjali samo Corinthians, Coritiba, Flamengo i Palmeiras, dok je Atletico Paranaense angažirao čak petoricu.

MOSKVA

Pregled teniskih turnira:

WTA Moskva (721.000 USD), 1.kolo:

Vera Duševina (Rus) - Roberta Vinci (Ita/7) 7:6 (4), 6:4;

Bojana Jovanovski (Srb) - Aljona Bondarenko (Ukr) 6:3, 6:0;

ATP Moskva (725.000 USD), 1.kolo:

Pere Riba (Špa) - Andreas Haider-Maurer (Aut) 6:2, 6:7 (1), 6:3;

Teituras Gabašvili (Rus) - Karol Beck (Slk) 6:2, 6:4;

Mihail Kukuškin (KAZ) - Lukas Rosol (Češ) 7:6 (5), 7:5

Andreas Seppi (ITA/8) - Igor Andrejev (RUS) 2:6, 6:3, 7:6 (4)

WTA Luxemburg (220.000 USD), 1.kolo:

Iveta Benešova (Češ) - Pauline Parmentier (Fra) 3:6, 6:3, 6:2.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙