FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HDZ: gradska vlast obmanjuje javnost i "kiti se tuđim perjem"

Autor: ivuc
OSIJEK, 7. listopada 2011.(Hina) - Predsjednik osječkoga HDZ-a Tugomir Kuduz izjavio je danas kako osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) i njegova gradska uprava obmanjuju javnost tvrdnjama o neulaganjima vlade u Osijek i Osječko-baranjsku županiju, a usput se, smatra on, "kite tuđim perjem".

Na današnjoj konferenciji za novinare Kuduz je, kao primjer takvog ponašanja, naveo nedavno priključivanje čepinske općine na osječki vodopskrbni sustav, čime je nakon mnogih godina riješena isporuka zdravstveno ispravne vode mještanima.

Dodao je da su na svečanosti bili osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić te gradonačelnik Krešimir Bubalo iako grad i županija "u to nisu ni lipe uložili", ali ih to nije spriječilo da se dođu uslikati pred kamerama, što govori da se "vole kititi tuđim perjem".

Direktor osječkoga vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda Zoran Đuroković izrazio je nezadovoljstvo jer je svečanost održana bez nazočnosti predstavnika Hrvatskih voda i mjerodavnih ministarstava iako je upravo iz tih izvora osigurano 90 posto novca za tu investiciju, procijenjenu na 18 milijuna kuna.

Đuroković je podsjetio da su Hrvatske vode u protekle četiri godine na području Osječko-baranjske županije uložile 930 milijuna kuna za projekte natapanja, sustava obrane od poplava te vodoopskbe i odvodnje.

Samo ove godine u takve je projekte uloženo oko 300 milijuna kuna, dodao je Đuroković.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙