FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: HDZ pokušava građane odvratiti od izlaska na birališta

Autor: ivuc
OSIJEK, 10. listopada 2011.(Hina) - Saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richemberg izjavio je danas u Osijeku kako zabrinjava HDZ-ova negativna predizborna kampanja, cilj koje odvratiti što veći broj građana od izlaska na birališta.

Na konferenciji za novinare Beus Richemberg je kazao kako je takva kampanja počela na nedavnu zagrebačkom saboru HDZ-a, kad je predsjednica te stranke Jadranka Kosor "prvi put u političkoj povijesti Hrvatske svoje političke suparnike otvoreno nazvala neprijateljima, što je, kako drži, "ratni termin".

Nakon toga bilo je jasno da će kampanja biti takva da se uporabom što ružnijih riječi, blaćenja i podmetanja stvori ozračje u kojem će se ljudima, što je više moguće, ogaditi politika i političari, rekao je Beus Richemberg.

Dodao je kako za takvu politiku HDZ ima konkretan politički razlog jer su njihovi izgledi veći ako stvaranjem dojma da je politika prljava i da su svi isti "odvrati što veći broj birača od izbora, budući da znaju da je njihovo biračko tijelo discipliniranije".

Ocijenio je kako vlada već dva mjeseca "nije napravila gotovo ništa što nije bilo izravno u funkciji predizborne kampanje", a da na zakonodavnoj razini HDZ i vlada idu s provokacijama koje ne služe ničemu osim homogenizaciji njihova biračkog tijela. Kao primjere naveo je pokušaj donošenja ustavnog zakona o braniteljima te zakona o ništetnosti, ocijenivši kako je vlada nervozna jer joj je "potpuno jasno da gubi izbore, a da iza sebe ostavlja potop".

Predsjednik središnjeg odbora HNS-a Ivan Vrdoljak osudio je kao neprmjerenu nedavnu izjavu zastupnika HDZ-a Josipa Đakića na stranačkom skupu u Osijeku, koji je, govoreći o Kukuriku koaliciji, kazao: "Ranko, Rajko, Zoki, Veljko, Rade...mislio sam da sastavljaju srpsku vladu, a ne hrvatsku". Ocijenio je kako će Kukuriku koalicija na izborima "pobijediti kulturom, pristojnošću, poštenjem te nadom da će Hrvatska sutra biti bolja zemlja".

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙