FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija bi mogla tražiti od UN-a produženje NATO-ove misije

Autor: mtro
NEW YORK, 26. listopada 2011. (Hina/AFP) - Libijsko Nacionalno prijelazno vijeće (NTC) moglo bi službeno tražiti od UN-ova Vijeća sigurnosti produženje mandata za vojne operacije u zemlji, rekao je u srijedu jedan od njegovih predstavnika.

Zamjenik libijskog veleposlanika pri UN-u Ibrahim Dabaši rekao je Vijeću da bi NTC mogao tražiti produženje mandata NATO-a nakon 31. listopada jer oružane snage zemlje nisu preustrojene.

Vijeće sigurnosti sada razmatra rezoluciju kojom bi okončalo mandat NATO-a.

"Tražimo od vas da se ne žurite prihvatiti takvu rezoluciju i informirat ćemo vas odmah o odluci NTC-a koja bi trebala biti donešena do kraja mjeseca", rekao je Dabaši.

NTC je u srijedu tražio zadržavanje NATO-a u Libiji barem do kraja godine jer smatra da i nakon smrti Moamera Gadafija njegovi posljednji vjerni pristaše predstavljaju prijetnju zemlji.

NATO-ova misija je trebala završiti 31. listopada, sedam mjeseci nakon što je Sjevernoatlantski savez preuzeo zapovijedanje međunarodnim vojnim operacijama pokrenutim 19. ožujka, u sklopu UN-ove rezolucije o zaštiti civila.

(Hina) xtm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙