FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ilok slavi Dan grada

Autor: zdra
ILOK, 22. listopada 2011.(Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa na katoličkom groblju u spomen na poginule Iločane u Domovinskom ratu, te svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, u Iloku je danas obilježen Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana, koji se slave 23. listopada.

Čestitajući sugrađanima Dan grada, iločki gradonačelnik Miroslav Janić istaknuo je u govoru na sjednici Gradskoga vijeća da je u Iloku u tijeku provedba investicijskog ciklusa ukupne vrijednosti veće od 100 milijuna kuna.

"Radimo na izgradnji akomulacije Čitluk, gradskog kolektora i pročistača otpadnih voda, završavamo izgradnju prve dionice granične srijemske transferzale kojom ćemo sav kamionski promet izmjestiti iz grada, uredili smo više od 30 kilometara vinskih cesta, kuriju Brnjaković prenamjenjujemo u vinoteku srijemskog vinogorja", naveo je neke od projekata Janić.

Prema njegovim riječima, u Iloku s prigradskim naseljima Bapskom, Šarengradom i Mohovom danas živi nešto manje od 7.000 stanovnika, nezaposlenih je 439 dok plaću na području grada prima oko 1.700 osoba.

Sjednici je nazočan bio i potpredsjednik Vlade, ministar Petar Čobanković koji je pozdravio nastojanja gradskih vlasti u cilju poboljšanja uvjeta života u Iloku ustvrdivši da će "novaca biti, samo treba imati pripremljene projekte".

"Definitvno ulazimo u vrijeme kada novac neće biti limitirajući faktor. Očekujem od gradonačelnika i Gradskoga vijeća da pripreme projekte i kandidiraju ih prema institucijama i europskim fondovima i biti će još bolje", poručio je Čobanković.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić upozorio je kako, unatoč boljitku i napretku koji se primjećuje, dolazi do smanjenja broja stanovnika ne samo u Iloku nego i u drugim mjestima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja je kako je naveo, u posljednjih deset godina "izgubila" oko 25.000 stanovnika.

Proslava Dana grada i blagdana zaštitnika sv. Ivana Kapistrana završit će u nedjelju misnim slavljem koje će u župnoj ckrvi sv. Ivana Kapistrana predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup msgr. Marin Srakić.

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙