FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Botaničkom vrtu obilježen početak akademske godine

Autor: vlar
ZAGREB, 25. rujna 2011. (Hina) - U povodu početka nove akademske godine, u Botaničkom vrtu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta održana je danas tradicionalna sveučilišna vrtna zabava, koju je otvorio zagrebački rektor Aleksa Bjeliš istaknuvši velike planove Sveučilišta vezane uz punu mobilnost studenata koja će ove godine prvi put zaživjeti.

"Izuzetno smo zadovoljni interesom naših studenata za odlazak na druga europska sveučilišta, a isto tako i zanimanjem stranih studenata za dolazak na studij u Zagreb", rekao je rektor. Ohrabrujućim je nazvao i pokazatelje proteklih upisa zbog, kako je rekao, zaokreta interesa studenata prema do sada manje atraktivnim studijima.

To su razlozi za optimizam i pokazatelji da možemo biti bolji, poručio je rektor.

Tradicionalnom druženju, uz predstavnike akademske zajednice, nazočio je i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić te drugi ugledni gosti i uzvanici, koji su tom prigodom mogli razgledati izložbu Čudesna šuma, postavljenu u izložbenom paviljonu Botaničkog vrta u povodu Međunarodne godine šuma.

Svečanošću u Botaničkom vrtu, Sveučilište u Zagrebu nastoji da gradski perivoj u srcu grada na početku svake akademske godine postane tradicionalno mjesto susreta predstavnika akademske zajednice, znanstvenika, akademika, gospodarstvenika i diplomata.

(Hina) xvl yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙