FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade "Adrian" najboljim malim hotelima i vilama

Autor: tmis
ŠIBENIK, 20. listopada 2011. (Hina) - U sklopu Dana hrvatskog turizma večeras su u Šibeniku dodijeljene nagrade i priznanja "Adrian" za najbolje male i obiteljske hotele, te prvi put ove godine za vile, a nagrade su dobili hotel "Vestibul Palace" iz Splita i Vila "Ružić" iz Istre.

Nagradu "Adrian" i ove su godine, šesti put zaredom, dodijelili dnevni list "Slobodna Dalmacija" i Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela (OMH) pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Ministar turizma Damir Bajs istaknuo je tom prigodom da mali i obiteljski hoteli imaju sve važniju ulogu u hrvatskome turizmu jer čine 15 posto hotelskih kapaciteta i 25 posto noćenja u hotelima. Važno je to što mali i obiteljski hoteli u godini rade dulje od 'velikih' 180 dana, i više, rekao je, dodajući da su oni i svojevrsna autohtona vrijednost Hrvatske jer najčešće čuvaju običaje i tradiciju Hrvatske.

Osim spomenutog hotela i vile, svih deset finalista ovogodišnjeg izbora najboljih malih hotela i pet finalista među vilama dobili su i priznanja "Adrian".

Prije dodjele nagrada održan je okrugli stol o suradnji malih i obiteljskih hotela te putničkih agencija na kojem je predsjednik OMH-a Šime Klarić istaknuo potrebu jačanja te suradnje koja još nije na zadovoljavajućoj razini.

Mali su se hoteli u zadnjih nekoliko godina među ostalim proizvodno i profilirali za određene selektivne vrste ponude (adventure, gourment, poslovne i druge) i bilo bi dobro, kako je rekao, da se opet razmotre državne potpore za taj segment jer zanimanja za investicije ima. Uz to bi u Hrvatskoj u idućih pet do sedam godina bilo moguće očekivati još oko tisuću malih i obiteljskih hotela kojih je trenutačno, po podatcima Ministarstva turizma, gotovo 200.

Predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Boris Žgomba istaknuo je važnost bolje suradnje agencija i malih hotelijera, dodajući da je to "zdravi poslovni interes".

(Hina) xtam ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙