FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 19. listopada

Autor: nbrc
ZAGREB, 19. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 19. listopada.

ZAGREB - U Uredu Svjetske banke u Hrvatskoj bit će održan brifing za medije u povodu posjeta direktora Svjetske banke za srednju Europu i baltičke zemlje Petera Harrolda (10,00 sati, Ured Svjetske banke u Hrvatskoj, Radnička cesta 80).

ŠIBENIK - Tradicionalni godišnji susret turističkih djelatnika po završetku glavnog dijela turističke sezone "Dani hrvatskog turizma" (DHT), koji se od 19. do 21. listopada održavaju u Hotelskom naselju Solaris u Šibeniku, okupit će više od dvije tisuće domaćih i stranih sudionika. Organizatori DHT-a su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica (HTZ), Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska radio televizija (HRT), a sudionici će uz ostalo razmatrati i rezultate ovogodišnje sezone te planove i mjere za iduću godinu. Na temu "Destinacija i odgovorni turizam" održat će se Hrvatski turistički forum, a predviđen je i skup u suradnji sa Svjetskom turističkom organizacijom-UNWTO "Turizam za 21. stoljeće", dok će se o aktualnostima i problematici turizma i povezanih sektora tradicionalno raspravljati na susretu turističkih djelatnika s predstavnicima hrvatske Vlade. Ove će se godine na DHT-u posebno predstaviti i zemlja-gost Slovačka, a kao i svake godine najboljim turističkim odredištima i pojedincima bit će uručene nagrade HTZ-a Plavi i Zeleni cvjetovi, nagrade HGK/HRT-a Turistički cvjetovi te nagrada za djelatnika godine. Manifestacija će biti otvorena 19. listopada u 17 sati, a u povodu njena otvorenja konferenciju za novinare održat će ministar turizma Damir Bajs (17,00 sati otvorenje DHT-a, 18,00 sati konferencija za novinare ministra Bajsa, Hotel Ivan, Hotelsko naselje Solaris).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu počinje Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta koji traje do nedjelje, 23. listopada, uz sudjelovanje 391 izlagača iz 29 zemalja. Ovogodišnja Ambienta objedinit će tri tematske cjeline - namještaj, proizvode i opremu za unutarnje i vanjsko uređenje te repromaterijale, strojeve i alate za drvnu industriju. U suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom bit će organizirano predstavljanje hrvatskih proizvođača namještaja i unutarnjeg uređenja pod nazivom "Hrvatska drvna industrija", a bit će dodijeljena i priznanja najuspješnijim izlagačima. Sajam Ambienta, kako je najavljeno, otvorit će predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor (10,00 sati, Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Predstavnici udruge Franak izvijestit će na konferenciji za novinare o tužbi udruge protiv sedam poslovnih banaka. Na zadnjoj konferenciji za novinare održanoj početkom rujna, čelnici "Franka" upozorili su da ugovori o kreditima indeksiranim u francima nisu posve zakoniti, no tada nisu željeli otkriti o kojim pojedinostima ugovora se radi (11,00 sati, prostorije HVIDRA-e, Slovenska 21).

SPLIT - Na 16. međunarodnom specijaliziranom sajmu SASO, koji se od 19. do 23. listopada održava u Splitu, predstavit će se izlagači iz 13 zemalja. Sajam SASO obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova - graditeljstva, drvne industrije, metalne industrije, alata, strojeva i opreme, obrtništva, male privrede i poduzetništva, elektrotehnike, energetike i telekomunikacije, te SAFIR-Sajam financija, investicija i razvoja, kao i SEKO-Sajam ekologije (10,00 sati, Žnjan).

PULA - Na 2. međunarodnom sajmu brodske opreme "Pula Boat Fair", koji se održava od 19. do 22. listopada, predstavit će se 120 izlagača iz Hrvatske, Italije, Srbije, Slovenije te BiH. U četiri dana sajma, kojeg organizira županijska gospodarska komora Pula, predstavit će se domaći i inozemni brodograditelji, proizvođači brodske opreme i niz komplementarnih djelatnosti (12,00 sati, parkiralište Karolina).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙