FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 21. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 20. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 21. listopada.

ROVINJ - U Rovinju se 21. i 22. listopada održava 21. konferencija Zagrebačke burze, a ključne su teme konferencije buduća uloga burze u postkriznom krajoliku te modeli rasta i razvoja burzi. Međunarodna konferencija koju organizira Zagrebačka burza središnje je mjesto okupljanja hrvatske, ali i regionalne financijske zajednice, a ove će godine, uz tristotinjak sudionika iz svih grana financijske industrije, u radu konferencije sudjelovati i vodeći domaći te nekoliko uglednih stranih govornika. Prema najavama organizatora, nakon otvaranja skupa, o gospodarskom stanju nacije govorit će guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski (9,30 sati, Hotel Eden).

ŠIBENIK - Završnog dana godišnjeg okupljanja turističkih djelatnika na Danima hrvatskog turizma, koji se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske radio televizije (HRT) u Hotelskom naselju Solaris održavaju od 19. listopada, predstavit će se zemlja-gost ovogodišnjih Dana - Slovačka. Održat će se i tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima hrvatske Vlade, a Dani će završiti u večernjim satima dodjelom turističkih nagrada najboljim turističkim odredištima i pojedincima HTZ-ovih Plavih i Zelenih cvjetova te za Djelatnika godine, kao i nagrada HGK/HRT-a Turistički cvjetovi (9 sati predstavljanje Slovačke; 11,30 sati susret s predstavnicima Vlade; 20 sati dodjela nagrada, Hotel Ivan, Hotelsko naselje Solaris).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Ureda za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu NR Kine u Hrvatskoj održat će se Hrvatsko-kineski poslovni forum. Forum se održava povodom službenog posjeta gospodarskog izaslanstva kineskog grada Guangzhou, u kojem su predstavnici 12 tvrtki i tri gospodarske institucije. Sudionici Foruma bit će upoznati s gospodarskim stanjem i klimom ulaganja u Hrvatskoj te gospodarstvom i mogućnostima ulaganja u grad Guangzhou. Nakon službenog dijela održat će se bilateralni razgovori hrvatskih i kineskih tvrtki. Robna razmjena Hrvatske i Kine u prvih je osam mjeseci ove godine iznosila 970,1 milijun američkih dolara, pri čemu je hrvatski izvoz bio 29,6 milijuna dolara, a uvoz iz Kine 940,4 milijuna dolara (10,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

OSIJEK - Na ovogodišnjem, 17. međunarodnom sajmu "Agro zemlja" u Bizovačkim toplicama, koji se održava od 21. do 23. listopada, predstavit će se više od 250 izlagača iz zemlje i inozemstva. Sajam poljoprivrede, prehrane, lovstva, ribolovstva, hortikulture, ekologije, seoskog turizma i obnovljivih izvora energije organizira tvrtka Katava, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja (11,00 sati, Bizovačke toplice).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtam/xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙