FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 20. listopada

Autor: nbrc
ZAGREB, 20. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 20. listopada.

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge geodetsko geoinformatičke struke i Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije održat će se konferencija "Katastar nekretnina temelj gospodarskog razvoja i konkurentnosti Hrvatske". Konferenciju će otvoriti predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. Sređivanje zemljišnih evidencija jedan je od glavnih izazova geodetske struke u Hrvatskoj, ali i hrvatskog društva u cjelini, jer bez sređenih imovinsko-pravnih odnosa nema niti napretka, prosperiteta, pravne i socijalne sigurnosti te pravičnosti i zakonitosti, ističu organizatori skupa. Sudionici skupa uz ostalo će raspravljati o zemljišnim evidencijama u Hrvatskoj, strategiji razvoja geodetske djelatnosti, efektima katastarskih izmjera za lokalnu zajednicu i gospodarstvo, izvanrednom programu uspostave katastra nekretnina u funkciji upravljanja zemljištem itd. (9,00 sati, Hotel Four Point panorama, Trg Krešimira Ćosića 9).

ŠIBENIK - U sklopu Dana Hrvatskog turizma 2011, koji se u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice (HTZ), Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske radio televizije (HRT) u Hotelskom naselju Solaris održavaju do 21. listopada, tradicionalni Hrvatski turistički forum obradit će temu "Destinacija i odgovorni turizam". U suorganizaciji sa Svjetskom turističkom organizacijom-UNWTO održat će se stručni skup "Turizam za 21. stoljeće". Uz to, brojne radionice, okrugle stolove i promocije priređuju strukovne udruge i savezi. U večernjim satima Nacionalna udruga malih i obiteljskih hotela na okruglom stolu raspravit će važnost suradnje malih hotela i turističkih agencija nakon čega će dodijeliti nagrade Adrian najboljim malim hotelima za ovu godinu (9,30 sati, Hotelsko naselje Solaris).

ZAGREB - Ekonomski institut Zagreb i Udruga općina u RH organizatori su panel rasprave pod nazivom "Kako se zadužuje lokalna samouprava". Sudionici skupa raspravljat će o okruženju i uvjetima zaduživanja lokalne samouprave u Hrvatskoj, posebice s obzirom na činjenicu da zbog smanjenja redovitih proračunskih prihoda zaduživanje postaje sve nužniji, ponedkad i jedini način realizacije infrastrukturnih projekta na lokalnoj razini (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske obrtničke komore (HOK) potpisat će sporazum o načinu suradnje na projektu marketinške promocije proizvoda ribarstva "Jedi što vrijedi". Projektom se, kako ističu, želi stvoriti jasnija prepoznatljivost proizvoda ribarstva prije svega kod domaćih potrošača, ali i na domaćem tržištu u cijelosti što nužno obuhvaća i turističku ponudu (12,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Poslovodstvo dm-a na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate za 2010./2011. godinu (11,00 sati, poslovno-trgovački kompleks Green Gold, Radnička cesta 48).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp/xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙