FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio bivše radnike Đakovštine

Autor: nkot
ZAGREB, 19. listopada 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je danas predstavnike bivših radnika tvrtke Đakovština d.d. u stečaju Sanju Katić, Miljenka Cigića i Radomira Blaževića, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Bivši radnici upoznali su Predsjednika Republike s razlozima zbog kojih su pokrenuli prosvjede i osnovali "Vladin logor" u Đakovu te ga upoznali s okolnostima koje su dovele do toga da radnici tvrtke nisu u mogućnosti naplatiti svoja potraživanja.

Posebno su istaknuli kako je većina prosvjednika, od kojih su mnogi branitelji Domovinskog rata, u teškom financijskom položaju te nisu u mogućnosti, s obzirom na svoju životnu dob i tešku gospodarsku situaciju u Đakovu, pronaći zaposlenje i osigurati sebi i svojim obiteljima životnu egzistenciju.

Predsjednik Josipović je izvijestio da će, u skladu sa svojim ovlastima, ispitati nekoliko činjenica koje su se u razgovoru s prosvjednicima pokazale kao upitne te da će ostati u daljnjem kontaktu s prosvjednicima, kaže se u priopćenju.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙