FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović posjetio Protestansku reformiranu kršćansku crkvu

Autor: zdra
TORDINCI, 6. listopada 2011.(Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je večeras u Tordincima nedaleko Vinkovaca Protestansku reformiranu kršćansku crkvu te vjernicima, okupljenim tom prigodom u crkvi, poručio kako "bez ljubavi, pravde i pomirenja nema niti napretka Republike Hrvatske, niti sviju nas".

"Od prvoga dana svoga mandata bio sam da se svim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj omoguće vjerska prava i slobode", istaknuo je u govoru Josipović dodajući kako je siguran da će Protestanska reformirana kršćanska crkva u najskorije vrijeme potpisati s državom ugovor u kojem će se urediti prava ali i obveze te crkve prema državi.

Josipović je kazao kako nas ljudima čine osobine poput tolerancije, razumjevanja i ljubavi, napomenuvši kako je Hrvatska zemlja vjerskih sloboda te sve vjeroispovjesti moraju imati jednak tretman i prava.

Predsjednika Josipovića je s oltara pozdravio pastor Protestantske reformirane kršćanske crkve u Tordincima Jasmin Milić koji je, u prigodnoj molitvi, zamolio Boga da predsjedniku Republike podari dug i uspješan život, a ostalim državnim dužnosnicima poželio da služe narodu u strahu od Boga.

U nazočnosti brojnih vjernika, predstavnika vjerskih zajednica, vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, načelnika općine Tordinci Josipa Maletića te vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, Milić je zahvalio predsjedniku Josipoviću što je posjetio tordinačku protestantsku župu upravo u godini u kojoj ona obilježava 450. obljetnicu od prve protestanske sinode na tlu Hrvatske.

Podsjetio je kako je 17. svibnja 1551. godine u Tordincima održana prva protestantska sinoda na tlu Hrvatske te kako su Tordinci jedina hrvatska protestanska župa koja neprestano djeluje još od 16. stoljeća. Pastor Protestantske reformirane kršćanske crkve u Tordincima Jasmin Milić također je kazao kako se predsjednik Josipović i prije nego je postao predsjednik Republike zalagao za njihova prava a i sada to čini.

Predsjednik Republike Ivo Josipović u Tordince je doputovao iz Baranje u kojoj je posjetio Eko centar Zlatna Greda.

(Hina) xzdra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙