FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija "Manje oružja - manje tragedija"

Autor: zdra
VINKOVCI, 19. listopada 2011.(Hina) - Vukovarsko-srijemska Policijska uprava priopćila je na konferenciji za novinare uoči akcije dragovoljne predaje oružja pod nazivom "Manje oružja – manje tragedija", koja se provodi od 21. listopada, da su na području te županije od 1. rujna 2007. do kraja rujna 2011. građani dragovoljno predali 55.143 komada streljiva, 270,1 kilograma eksploziva, 1175 komada minsko-eksplozivnih sredstava i 246 komada vatrenog oružja.

Također je rečeno da su 2011. godine od minsko-eksplozivnih sredstava na području te županije poginule dvije osobe.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Luka Barunčić najavio je da će se u pješačkoj zoni u središtu Vinkovaca 21. listopada od 14 do 17 sati javnosti predstaviti akcija "Manje oružja - manje tragedija" te da će se u subotu u Vinkovcima gledateljima nogometne utakmice između HNK Cibalije i NK Zadra prilikom kupnje ulaznica dijeliti promidžbeni materijal s informacijama o akciji.

Akciju "Manje oružja – manje tragedija" organizira Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj, a kampanju financira Europska unija kroz regionalni projekt "SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području jugoistočne Europe".

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙