FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: obljetnica specijalne policijske postrojbe Trenk

Autor: vreb
POŽEGA, 14. listopada 2011. (Hina) - Požeška udruga Specijalne jedinice policije iz Domovinskog rata «Trenk» danas je prigodno obilježila 20. obljetnicu svojeg utemeljenja.

Prigodan je program počeo polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi te svečanim postrojavanjem

Dvadeseta obljetnica utemeljenja specijalne policijske postrojbe "Trenk" prilika je i da se ožive sjećanja, istaknuo je predsjednik udruge Željko Grgi. Kao vod specijalne policije postrojba je utemeljena 8. ožujka 1991. od 33 dragovoljca temeljne policije i to je jedina postrojba u Požeško-slavonskoj županiji koja je sudjelovala u svim borbenim akcijama na svim ratištima u Hrvatskoj. Od oko 500 djelatnih i pričuvnih pripadnika, poginulo ih je i umrlo 12, a toliko ih je i teško ranjeno, rekao je Grgić.

Čestitavši 20. obljetnicu "trenkovcima", izaslanik predsjednika Republike general Zvonko Peternel je istaknuo kako je to ujedno prilika da se podsjeti i na velik i nemjerljiv doprinos te specijalne postrojbe u Domovinskom ratu.

Pripadnicima specijalne policije 20. obljetnicu je čestitao i vladin izaslanik ministar branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić. „Ove su obljetnice prilika da se prisjetimo tih teških dana kad je Hrvatska bila žrtva brutalne srbočetničke agresije, ali i dana ponosa i slave kad su hrvatski domoljubi prihvatili poziv i borili se za slobodu", rekao je ministar Ivić.

Uz 20. obljetnicu specijalne policije «Trenk» pokaznu vježbu izveli su pripadnici specijalne policije i Gorske službe spašavanja Požege, a u gradskom je muzeju otvorena izložba fotografija.

(Hina) xvreb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙