FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren "Pula Boat Fair"

Autor: dspo
PULA, 19. listopada 2011.(Hina) - Na pulskom parkiralištu Karolini danas je svečano otvoren drugi međunarodni sajam brodske opreme "Pula Boat Fair" na kojem 120 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine predstavlja više od 200 brendova.

Otvarajući sajam, predsjednica Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin-Majetić naglasila je kako su značajan porast broja izlagača te uvrštavanje sajma u kategoriju vodećih europskih sajmova u ovoj djelatnosti potvrdili nužnost takva okupljanja i potpore u plasmanu proizvoda na domaće i međunarodno tržište.

"Kvalitetan proizvod jamstvo je opstanka i osvajanja novih tržišta, a povezivanje gospodarstvenika kroz takve sajmove uvjet je opstanka na globalnom tržištu", poručila je.

Izvršni direktor sajma Livio Bolković naglasio je kako ovogodišnji sajam karakterizira značajan porast izlagača iz zemalja jugoistočne Europe.

Sajam je, kaže, i ove godine objedinio postignuća domaćih i inozemnih brodograditelja, proizvođača brodske opreme i niza komplementarnih djelatnosti te izuma hrvatskih inovatora.

Sajam je svečano otvorio državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bubić koji je istaknuo kako je vlada prepoznala značaj poduzetništva za razvoj hrvatskog gospodarstva.

Brod i more dio su našeg istarskog identiteta, poručio je istarski župan Ivan Jakovčić.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić ustvrdio je kako se u gradu stoljetne brodograđevne tradicije pomorska prošlost i noviteti u brodogradnji iznova spajaju zahvaljujući ovom sajmu.

Sajam "Pula Boat Fair" održava se od 19. do 22. listopada.

(Hina) xdspo ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙