FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastup hrvatskih brodograditelja na sajmu NEVA u Rusiji

Autor: tper
ZAGREB, 21. rujna 2011. (Hina) - Na sajmu NEVA, koji se u ruskom gradu St. Petersburgu održava od 20. do 23. rujna, sudjeluje i 20 hrvatskih tvrtki, velikih i srednjih brodogradilišta i proizvođača brodske opreme u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Hrvatska brodograđevna industrija posebnu pažnju posvećuje ruskom tržištu na kojem je prisutna već više od 50 godina, istaknula je direktorica Sektora za industriju HGK Zoja Crnečki.

U dosadašnjoj suradnji, napomenula je, već su ostvareni značajni izvozni poslovi, a potencijal za suradnju je velik kako u samoj brodogradnji tako i u isporukama brodske opreme hrvatskih proizvođača za rusku brodograđevnu industriju.

U sklopu sajma NEVA, koji je jedan od najznačajnijih sajmova brodogradnje u svijetu, danas je održan i Dan Hrvatske tijekom kojeg su hrvatski izložbeni prostor posjetili sadašnji i potencijalni ruski partneri koji najavljuju nove projekte.

Hrvatska brodogradnja Jadranbrod potpisala je memorandum o suradnji s Russian Financial Corporation iz Moskve kojim se definira buduća suradnja na razmjeni projekata, gradnji i remontu brodova, prodaji brodske opreme i financiranju projekata, navode iz HGK.

(Hina) xtp xds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙