FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: GSV zabrinut padom prihoda od poreza na dohodak

Autor: ivuc
OSIJEK, 18. listopada 2011. (Hina) - Osječko Gospodarsko-socijalno vijeće danas je izrazilo zabrinutost padom prihoda od poreza na dohodak, koji su u kolovozu ove godine na osječkome području bili oko dva milijuna kuna manji nego u sprnju.

Na današnjoj sjednici GSV-a tijekom rasprave o stanju nezaposlenosti na osječkom području pročelnica gradskog upravnog odjela za financije Zvjezdana Tuma-Pavlov kazala je kako takav pad prihoda nije uobičajen.

Osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak ocijenio je da kada prihodi od toga poreza u samo jednom mjesecu dožive takav pad, to može značiti da se radnicima ne isplaćuju plaće ili se ne uplaćaju određeni doprinosi.

Ocijenio je kako takvi pokazatelji govore da Hrvatska nije blizu izlaska iz krize već se izgleda približava situaciji s kraja 90-tih godina kada su se tisuće ljudi formalno vodili kao zaposleni, ali mjesecima nisu primali plaću.

Pozvao je Vladu RH da izvijesti o stanju prihoda od poreza na dohodak te doprinosa fondovima mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, jer bi, kako drži, rast tih prihoda išao u prilog tvrdnjama o izlasku iz krize, dok bi njihov eventualni pad najbolje pokazao u kojem smjeru ide hrvatsko gospodarstvo.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙