FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sl. Brod - novi predsjednik Županijske skupštine Zvonimir Markotić

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 14. listopada 2011. (Hina) - Na današnjoj sjednici brodsko-posavske Županijske skupštine za novog je predsjednika izabran Zvonimir Markotić iz HDZ-a, koji je naslijedio Zdravka Sočkovića koji je zbog tzv. slučaja "Sibinj" dao ostavku.

Zdravko Sočković, jedan od osumnjičenih za malverzacije sa zemljištem u sibinjskoj općini prošlog je tjedna dao neopozivu ostavku na dužnost predsjednika Županijske skupštine, a zadržao je mjesto županijskog vijećnika. Nazočnima u skupštini rekao je kako za to ne vidi zapreku jer protiv njega još nije podignuta optužnica, a misli da se to neće niti dogoditi.

"To je stvar pravosuđa koje radi svoj posao. O 'uskočkom' predmetu ne mogu govoriti, ali tvrdim kako sam nevin po svim točkama koje se navode protiv mene", rekao je Sočković.

Za novog predsjednika Županijske skupštine Zvonimira Markotića glasovalo je 26 vijećnika iz tzv.HDZ-ove koalicije.

Oporba je bila suzdržana, a dio oporbenoga HDSSB-a napustio je vijećnicu tijekom glasovanja.

Boro Grubišić (HDSSB) u raspravi se kritički osvrnuo na rad Županijske skupštine tijekom Sočkovićeva predsjedanja ističući među ostalim da je bilo i kupnje vijećnika na izborima 2009. godine.

Zaključio je kako HDSSB nikada nije sudjelovao u donošenju mnogih promašenih odluka pa neće ni u izboru novoga predsjednika Županijske skupštine.

Krunoslav Hoffera (SDP) ocijenio je da je Sočković trebao dati ostavku i na vijećničko mjesto jer je to čin političke odgovornosti.

(Hina) xsbro yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙