FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ: župan Šišljagić javno ne govori istinu o ulaganjima vlade

Autor: vsik
OSIJEK,26. rujna 2011.(Hina) - Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić navodi u izvješću koje podnosi vijećnicima Županijske skupštine da ta županija ima dobru suradnju s državnim vlastima, a javno govori kako vlada i ministarstva u nju ništa ne ulažu, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare HDZ-ovih vijećnika.

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini Josip Salapić smatra kako javnost mora znati koliko je vlada u protekle četiri godine uložila u razvoj Osječko-baranjske županije jer nije istina ono što župan Šišljagić javno govori.

Naveo je mnoge investicije koje je financirala država. Primjerice, ustvrdio je Salapić, samo u grad Donji Miholjac za razvoj infrastrukture i ostaloga vlada je uložila sto milijuna kuna, a Osječko-baranjska županija ove godine za kapitalna ulaganja nije uložila nijednu kunu. Isto se odnosi i na općinu Semeljce, gdje u posljednje tri godine županija nije uložila nijednu kunu.

Klub vijećnika HDZ-a u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini tražit će da se dostavi točan pregled financijskih sredstava koje su vlada i ministarstva te državne tvrtke uložili u tu županiju kako bi se moglo procijeniti je li to dovoljno. "Župan tada ne bi mogao krivo informirati javnost i stalno ponavljati kako je županija zanemarena", rekao je Salapić i dodao kako je "evidentno da u isto vrijeme dobro prolaze one jedinice lokalne samouprave gdje je na vlasti HDSSB, a ondje gdje je na vlasti HDZ ne stiže novac, nego samo obećanja".

Istaknuo je kako HDZ-ovi vijećnici neće poduprijeti izvješće koje će župan sutra podnijeti Županijskoj skupštini za prvih šest mjeseci ove godine, a koje je "jednako loše kao i prošla tri, koliko ih je dosad podnio, te podsjeća na loš seminarski srednjoškolski uradak".

Županijski vijećnik Ivica Ćeme iz Našica izrazio je nezadovoljstvo što su županijske vlasti "zaboravile na obvezu ravnomjernog razvoja svih svojih dijelova". Naveo je primjer župana Šišljagića, koji je obećao "simboličnih deset tisuća kuna za opremanje novoizgrađenoga društvenog doma u Zoljanima, ali ni to obećanje od prije nekoliko mjeseci nije ispunio".

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙