FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamska zajednica u BiH traži da se podupre Palestina u UN-u

Autor: rmav
SARAJEVO, 14. listopada 2011.(Hina) - Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini odlučila je zatražiti od državnog vrha te zemlje da podupre zahtjev Palestine za primanje u punopravno članstvo Ujedinjenih naroda (UN), objavila je u petak Muslimanska informativna agencija (MINA).

Kako se navodi, rijaset (poglavarstvo) IZ u četvrtak je na zasjedanju u Sarajevu donio odluku da Predsjedništvu BiH uputi pismo sa zahtjevom da ta država, koja je trenutačno i nestalna članica Vijeća sigurnosti BiH, glasuje u prilog palestinskom zahtjevu.

"Rijaset smatra da niti jedan razuman čovjek, niti jedna svjesna nacija i niti jedna odgovorna članica UN ne može odbiti zahtjev Palestinaca da postanu ravnopravni i punopravni sudionici mira i sigurnosti u svijetu i da je glas za punopravno članstvo Palestine u UN istodobno i glas za Izrael da živi u miru i sigurnosti na Bliskom istoku", stajalište je vodstva IZ u BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ranije je u razgovoru s reisom IZ u BiH Mustafom Cerićem iskazao spremnost da osobno podupre palestinski zahtjev no tome se protivi srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

S obzirom da Predsjedništvo BiH odluke u načelu donosi konsenzusom, nema izgleda da ta zemlja u UN-u glasuje u prilog palestinskom zahtjevu.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙