FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sofija: Eksplozija koincidirala s Barrosovim posjetom

Autor: mhaj
SOFIJA , 14. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Eksplozija automobila poznatog bugarskog novinara poklopila se u četvrtak s posjetom predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa i trojice članova Komisije Bugarskoj, izvijestila je u petak policija.

U eksploziji nije bilo stradalih, no incident je još jedan u nizu 'udaraca' vladinim naporima da stane na kraj ozračju nekažnjivosti koje vlada u jednoj od najkorumpiranijih članica EU-a prije održavanja lokalnih i predsjedničkih izbora u zemlji 23. listopada.

"Policija radi na određivanju vrste eksploziva i podmetnute količine", stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova. Bugarski novinar Sašo Dikov, poznat po čestim kritikama vlade, rekao je kako prethodno nije dobio nikakve prijetnje.

Bugarska vlada smatra da se eksplozijom, koja je odjeknula samo nekoliko sati prije posjeta državi skupine članova Europske komisije, željela diskreditirati vlada. Nedugo nakon eksplozije uhićene su dvije osobe osumnjičene za podmetanje eksploziva.

(Hina) xmh ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙